Гострий соус Харісса

Гострий соус “Харісса”

Нам знадобиться:

  • перець чилі – 1/2 кг.
  • коріандр – 1 ст. л.
  • кмин – 1 ст. л.
  • часник – 4 зуб.
  • оливкова олія – 50 мл

Спосіб приготування:

Перці чилі викладаємо на деко і відправляємо в розігріту до 150 градусів духовку. Запікаємо 30 хвилин, поки перці не стануть мякими і шкірка на них не почне лопатися. Запечені перці прибираємо під плівку до охолодження.

Поки перці остигають, готуємо пряну суміш. Спеції прогріваємо на сухій сковорідці і перетираємо в ступці.

Очищаємо перці від шкірки і насіння. Використовуйте при цьому рукавички. (Якщо насіння залишиться – нічого страшного, просто соус буде ще гостріший).

Очищені перці перекладаємо в чашу блендера, додаємо часник, пряну суміш, солимо.

Збиваємо до однорідної маси, поступово додаючи оливкову олію.

Готовий соус можна вживати відразу, а можна розлити по стерилізованих банках.

Рецепт гострого соусу харісса

Смачного 😉

0 коментарів до “Гострий соус “Харісса”Додати →

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *