Французький багет з кунжутом

Французький багет з кунжутом

Нам знадобиться:

  • 350 г пшеничного борошна
  • 150 г цільнозернового борошна
  • 200 мл молока
  • 65 мл теплої води
  • 1 ст. л. олії
  • 1 яйце
  • 1 ст. л. цукру
  • 1 ч. л. солі
  • 1 ст. л. сухих дріжджів

для змащування:

  • 50 г розтопленого вершкового масла
  • молоко
  • кунжут

Спосіб приготування:

Дріжджі розвести в суміші молока і теплої води.
Додати цукор, олію і яйце.

Додати сіль, два види борошна і замісити гладке і еластичне тісто (близько 10 хвилин).
Покласти тісто в миску, накрити кухонним рушником і залишити підходити в теплому місці на 1 годину.

Помісити тісто, щоб вийшло повітря і розділити на 2 частини.
Кожну частину розкачати в прямокутник і змастити розтопленим вершковим маслом.

Скласти, як на фото. Прибрати в холодильник на 15 хвилин.

Знову розкачати в прямокутник і змастити маслом. Скрутити 2 рулети і защипнути краї.

Викласти на деко, застелене пергаментом.
Змастити молоком, посипати кунжутом і зробити косі надрізи.
Залишити на 30 хвилин.

Випікати в розігрітій до 180-200 градусів духовці 30-40 хвилин.

Рецепт французького багета з кунжутом

Смачного 😉

0 коментарів до “Французький багет з кунжутомДодати →

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *