Нам знадобиться:
- оселедець слабосолений – 400 г
- цибуля – 1 шт.
- яблуко – 1 шт.
- картопля – 1 шт.
- яйця – 1 шт.
- сіль, перець – за смаком
- оцет яблучний – 1 ст. л.
- вершкове масло – 50 г
Спосіб приготування:
Слабосолений оселедець почистіть від нутрощів. Сполосніть і промокніть паперовою серветкою. Відокремте два філе від хребтової кістки. Акуратно зніміть шкірку. Дрібні кісточки видаліть пінцетом. Є простіший варіант – купити вже очищене готове філе оселедця. Так би мовити, варіант для ледачих.
Рибне філе наріжте дрібненькими шматочками або подрібніть на м’ясорубці.
Яйце зварити і дрібно порізати.
Картоплю зварити до готовності і потерти на крупній тертці.
Цибулю дрібно порізати і залити кип’ятком на 1 хв. Відкиньте на друшляк і промийте холодною водою. Дайте стекти воді і добре остудіть.
Яблуко почистити і потерти на крупній тертці.
Підготовлені цибулю, оселедець, яйце, картоплю, яблуко покладіть в глибоку миску. Поперчіть. Перемішайте.
Додайте шматочок м’якого вершкового масла, яблучний оцет і добре перемішайте. Спробуйте на смак. Можливо, якщо оселедець слабосолений, потрібно буде трохи підсолити. Замість яблучного оцту можна взяти лимонний сік або будь-який фруктовий оцет. Закуску охолодіть в холодильнику близько години.
Класичний форшмак з оселедця готовий.
Подавайте до чорного хліба або як закуску.
Смачного 😉
0 коментарів до “Форшмак з оселедця”Додати →