Форшмак з оселедця

Форшмак з оселедця

Нам знадобиться:

  • оселедець слабосолений – 400 г
  • цибуля – 1 шт.
  • яблуко – 1 шт.
  • картопля – 1 шт.
  • яйця – 1 шт.
  • сіль, перець – за смаком
  • оцет яблучний – 1 ст. л.
  • вершкове масло – 50 г

Спосіб приготування:

Слабосолений оселедець почистіть від нутрощів. Сполосніть і промокніть паперовою серветкою. Відокремте два філе від хребтової кістки. Акуратно зніміть шкірку. Дрібні кісточки видаліть пінцетом. Є простіший варіант – купити вже очищене готове філе оселедця. Так би мовити, варіант для ледачих.

Рибне філе наріжте дрібненькими шматочками або подрібніть на м’ясорубці.

Яйце зварити і дрібно порізати.

Картоплю зварити до готовності і потерти на крупній тертці.

Цибулю дрібно порізати і залити кип’ятком на 1 хв. Відкиньте на друшляк і промийте холодною водою. Дайте стекти воді і добре остудіть.

Яблуко почистити і потерти на крупній тертці.

Підготовлені цибулю, оселедець, яйце, картоплю, яблуко покладіть в глибоку миску. Поперчіть. Перемішайте.

Додайте шматочок м’якого вершкового масла, яблучний оцет і добре перемішайте. Спробуйте на смак. Можливо, якщо оселедець слабосолений, потрібно буде трохи підсолити. Замість яблучного оцту можна взяти лимонний сік або будь-який фруктовий оцет. Закуску охолодіть в холодильнику близько години.

Класичний форшмак з оселедця готовий.

Подавайте до чорного хліба або як закуску.

Форшмак з оселедця рецепт

Смачного 😉

0 коментарів до “Форшмак з оселедцяДодати →

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *