качка з яблуками

Качка з яблуками

Нам знадобиться:

  • качка (вагою приблизно 2 кг) – 1 шт.
  • вершкове масло – 50 г
  • мед – 3 ч. л.
  • вино червоне сухе – 1 бутилка (750 мл)
  • невеликі яблука – 1 кг

Спосіб приготування:

200-300 мл вина змішати в сотейнику з медом, поставити на невеликий вогонь і уварювати, поки обсяг рідини не зменшиться в 2 рази, приблизно 10 хв. Додати вершкове масло, перемішати і зняти з вогню. Посолити, поперчити за смаком.

Яблука помити. Половину яблук розрізати на четвертинки, видалити серцевину. Скласти нарізані яблука в миску, додати половину підготовленого соусу, перемішати.

Качку вимити, обсушити, при необхідності обпалити, шкіру натерти сіллю, всередину помістити яблучну начинку. Розріз скріпити дерев’яними шпажками.

Змастити качку соусом з усіх боків. Укласти птицю на деко грудкою вгору, налити на деко 50 мл води. Помістити в розігріту до 200 ° С духовку на 1,5 год.

З решти яблук акуратно невеликим ножем вирізати серцевину. Всипати в кожне яблуко по 0,5 ч. л. цукру. Налити на деко з качкою вино, що залишилося, покласти яблука розрізом вгору і готувати ще 7-10 хв.

Готову качку і яблука перекласти на блюдо, накрити фольгою і дати постояти 10 хв. Рідину, що залишилась на формі, перелити в сотейник і поставити на великий вогонь. Довести до кипіння і подати до качки.

рецепт качки з яблуками

Смачного 😉

0 коментарів до “Качка з яблукамиДодати →

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *