Горохові оладки

Горохові оладки

Нам знадобиться:

  • горох (сухий) – 200 г
  • цибуля – 1 шт.
  • яйце – 1 шт.
  • борошно – 1,5 ст. л.
  • сметана – 1 ст. л.
  • чорний перець – за смаком
  • сіль – за смаком

Спосіб приготування:

Горох промити, замочити на 4-5 годин, і відварити до готовності. Потім зняти з вогню і остудити. Якщо потрібно, пробити блендером, щоб маса була однорідна. Подрібнити цибулю.

Підсмажити цибулю на олії до золотистого кольору. У каструлю з горохом додати цибулю, яйце, сметану, борошно, сіль і мелений перець. Все добре перемішати.

Ложкою набирати горохове тісто і смажити оладки на олії до рум’яного кольору. (Якщо горохова каша густа, з тіста можна сформувати котлети. Обваляти їх в сухарях і посмажити.)

Викладати оладки на паперовий рушник, щоб прибрати зайвий жир.

Оладки смачні теплими. Подавати їх добре зі сметаною. До сметани можна додати часник і кріп.

Смачного 😉

0 коментарів до “Горохові оладкиДодати →

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *