що приготувати на Великдень

Що приготувати на Великдень 2018?

У 2018 році головне християнське свято Пасха відзначається на 8-й день квітня. В цей радісний день усі віряни після святкової служби збираються за столом зі своїми сім’ями, родичами, друзями, сусідами.

Великодній стіл повинен підкреслювати велич цього свята. Пропонуємо Вам запастись оригінальними, смачними і перевіреними рецептами великодніх страв.

Посвячена у церкві паска – це головна страва святкового столу, що  одночасно уособлює собою хліб і тіло Господнє. Для кожної господині приготування пасок схоже на таїнство. Замішувати тісто для пасхального хліба потрібно лише вручну, а готується воно з дуже здобного дріжджового тіста, завдяки чому паска довго не черствіє.

Паска з цукатами

Не обходиться традиційний великодній стіл і без сирної паски — особливої страви з сиру, яку готують лише раз у році спеціально до свята Світлого Христового Воскресіння. Паска має форму усіченої піраміди, яка символізує Гроб Господній. Щоб приготувати паску, потрібна спеціальна форма.

Сирна паска зі згущеним молоком

Не обходиться святковий стіл без холодцю, який подається до столу з приправами: хріном і гірчицею. Для того, щоб ця страва була красивою і оригінальною, пропонуємо подати у формі яєць. Заливні яйця відрізняються вишуканим смаком, а приготувати їх зовсім нескладно.

Яйця "Фаберже"

Також пропонуємо приготувати салат, у складі якого традиційні пасхальні продукти: яйця та хрін. Салат «Пасхальний» смакує дуже по-особливому в цей день.

Салат Пасхальний

Закуска «Перепелині ніжки» – оригінальна закуска з тіста і фаршу у вигляді перепелиних ніжок обов’язково здивує Ваших гостей своїм смаком, але, перш за все, зацікавить своїм зовнішнім виглядом. «Ніжки» за смаком нагадують смажені пельмені.

Закуска "Перепелині ніжки"

Рулет «Святковий» з гуски – дуже смачна страва. Хрумка скоринка рулету нікого не залишить байдужим. Подавати можна як в гарячому, так і в холодному вигляді. Спробувавши цей рулет, Ви готуватимете його знову і знову, на всі застілля.

Рулет Святковий з гуски

Звісно, на столі повинні бути гарячі м’ясні страви. Качка з яблуками – дуже смачна, ситна і святкова страва для всієї сім’ї. М’ясо виходить дуже ніжним і соковитим, а яблука додають страві приємну кислинку і аромат.

качка з яблуками

Ще один варіант гарячої страви – це медальйони зі свинини в медово-гірчичному соусі. Готується ця страва дуже швидко, а смак Вас просто здивує!

рецепт медальйонів зі свинини

Ну і, звісно, на українському пасхальному столі повинні бути пляцки. Ось декілька рецептів дуже смачних і цікавих пляцків:

Медово-маковий пляцок

Медово-маковий пляцок

Пляцок “Трембіта”

Пляцок трембіта

Медовий пляцок з яблуками

Медовий пляцок з яблуками

Бажаємо Вам веселих свят і смачного Великоднього столу!

0 коментарів до “Що приготувати на Великдень 2018?Додати →

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *