Вареники з полуницею та шоколадом

Вареники з полуницею та шоколадом

Нам знадобиться:

  • борошно – 500 г
  • вода – 300 мл
  • оливкова олія – 4 ст. л.
  • сіль – 1/4 ст. л.
  • полуниця – 450 г
  • молочний шоколад – 80 г

Спосіб приготування:

Для приготування заварних вареників з полуницею та шоколадом необхідно насамперед просіяти борошно у велику миску.

У воду додати оливкову олію, сіль, довести до кипіння. Влити отриману рідину в борошно, помішуючи лопаткою до тих пір, поки тісто не стане таким, що не буде гаряче місити руками. Добре вимісити тісто. Накрити рушником і залишити на 25 хвилин відпочивати.

Тим часом полуницю промити і обсушити.

Полуницю порізати на довільні шматочки.

Шоколад поламати на шматочки.

Розрізати тісто на 3 частини.

Кожну частину розкачати, товщиною приблизно 0,4 см. Круглим посудом (формочкою, склянкою і т.д.) видавити кружечки.

Прибрати надлишки тіста, з них пізніше також розкачати кружечки. На кожен кружечок викласти по шматочку шоколадки і жменьку полуниці.

Сформувати вареники. З даної кількості інгредієнтів виходить 26 штучок (частину можна заморозити).

Закинути вареники порціями в киплячу воду. Відразу перемішати дерев’яною ложкою для того, щоб вони не прилипли до дна. Варити 5 хвилин.

Готові вареники розкласти по тарілках, змастити вершковим маслом. Ось так вареники виглядають в розрізі.

рецепт вареників з полуницею

Смачного 😉

0 коментарів до “Вареники з полуницею та шоколадомДодати →

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *