пляцок на пасху

Пляцок великодній “Писанки”

Нам знадобиться:

  • вершкове масло – 200 г
  • цукор – 1 скл.
  • яйця – 4 шт.
  • яєчний білок – 1 шт.
  • домашня сметана – 150 г
  • борошно – 2 скл.
  • розпушувач – 2 ч. л.
  • какао – 3 ст. л.
  • молоко – 3 ст. л.
  • ароматизатор “ром” – за смаком

Для кокосових кульок:

  • сир (творог) – 300 г
  • яєчний жовток – 1 шт.
  • цукор – 3 ст. л.
  • манка – 1,5 ст. л.
  • кокосова стружка кольорова – 80 г
  • ванільний цукор – 10 г

Для крему:

  • домашня сметана – 250 г
  • кефір (2,5%) – 150 г
  • цукрова пудра – 2 ст. л.
  • посипка кондитерська – 2 ст. л.

Спосіб приготування:

Для кокосових кульок: змішати сир, цукор, ванільний цукор, манку і жовток.

Розділити сирну масу на 4 частини. У кожну порцію сирної маси вмішати окремо кокосову стружку різного кольору.

Зробити з сирно-кокосової маси кульки, викласти в лоток і покластити в морозилку на 30 хвилин.

Розм’якшене масло розтерти з цукром до білого.

Не перестаючи збивати, додати по одному яйця, білок і сметану.

Додати в кілька прийомів борошно, змішане з розпушувачем. Тісто розділити на 1/3 і 2/3.

В 1/3 тіста додати какао і молоко, розмішати. Форму розміром 20х20 см застелити пергаментом, вилити тісто. Випікати при температурі 190 градусів 25-30 хвилин. Готовий корж остудити і розрізати вздовж на 2 пласти.

Світлу частину тіста вилити у форму, підготовлену аналогічним способом. Викласти різнокольорові кокосові кульки, чергуючи їх. Випікати при 190 градусах 30-35 хвилин. Готовий корж остудити на решітці.

Для крему: в охолоджену сметану додати кефір, цукрову пудру і збити міксером до загустіння. Тепер збираємо пляцок: шоколадний корж, крем, світлий корж, крем, шоколадний корж. Зверху змастити кремом і поставити пляцок в холодильник на 3-4 години (краще на ніч).

Перед подачею посипати пляцок кондитерською присипкою для пасок, обрізати краї. Розрізати на шматочки.

рецепти пляцків на Великдень

Пляцок великодній готовий!

пляцок великодній

Смачного 😉

0 коментарів до “Пляцок великодній “Писанки”Додати →

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *