Тарталетки з червоною рибою і шпинатом

Тарталетки з фореллю та шпинатом

Нам знадобиться:

Для тіста:

  • масло – 100 г
  • борошно – 200 г
  • холодна вода – 5 ст. л.
  • сіль – дрібка

Для начинки:

  • стейк форелі – 1 шт.
  • заморожений шпинат – 300 г (його попередньо розморожуємо і як слід віджимаємо в ситі до утворення щільного грудочки)
  • яйця – 2 шт.
  • вершки (10%) – 150 мл
  • твердий сир – 100 г
  • мускатний горіх – 1 ч. л.
  • сіль

Спосіб приготування:

На дошку висипаємо борошно, додаємо дрібку солі, кладемо шматок масла із холодильника.

Рубаємо масло ножем, перемішуючи з борошном, поки не вийдуть крихти величиною з горошину, висипаємо в миску.

Додаємо холодну воду і швидко замішуємо тісто.

На дно формочок викладаємо по шматку тіста, величиною з яйце. Розподіляємо тісто рівномірно по формі, щоб вийшла так звана корзинка. Ставимо формочки в холодильник.

Форель відділяємо від шкіри і кісток, нарізаємо тонкими полосками.

Яйця змішуємо з вершками. Додаємо мускат, шпинат і натертий на дрібній тертці сир.

Виймаємо з холодильника формочки. Півтора шматка форелі скручуємо в рулетик.

На дно кожної корзинки із тіста кладемо 1,5-2 столові ложки вершкової заправки. Зверху викладаємо рулет з риби. Вирівнюємо і трохи прижимаємо рибу, щоб заправка піднялась (за необхідності додайте ще трохи заправки).

Випікаємо у розігрітій до 180 °C духовці, близько 50 хвилин.

Подаємо готові тарталетки з фореллю та шпинатом до столу!

Тарталетки з фореллю та шпинатом

Смачного 😉

0 коментарів до “Тарталетки з фореллю та шпинатомДодати →

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *