торт з бананом і полуницею

Торт “Бананово-полунична спокуса”

Нам знадобиться:

Для бісквіту:

  • яєчні білки – 4 шт.
  • жовтки – 2 шт.
  • борошно – 130 г
  • цукор – 80 + 25 г
  • розпушувач – 1 пакетик
  • сіль – дрібка
  • тепле молоко – 90 мл
  • олія – 65 мл
  • ванілін

Для бананового мусу:

  • банани – 2 шт.
  • яєчні білки – 2 шт.
  • вершки – 250 мл
  • цукрова пудра – 100 г
  • лимонний сік – 1 ст. л.

Для полуничного мусу:

  • полуничне пюре (збита блендером полуниця, або перетерта) – 1 скл.
  • яєчний білок – 2 шт.
  • вершки – 250 мл
  • цукрова пудра – 100 г
  • лимонний сік – 1 ст. л.

Крім того:

  • желатин – 1 пакетик (15 г)

Спосіб приготування:

Спочатку збиваємо міксером яєчні жовтки з цукром (80 г).

Далі додаємо молоко, олію, ванілін. Збиваємо.

Просіюємо борошно, сіль і розпушувач. Перемішуємо.

Окремо збиваємо білки з цукром (25 г) до стійких піків.

Додаємо по 1/4 частині білків у суміш з борошном, щоб полегшити її.

Потім вже додаємо решту білків. Перемішуємо акуратно, щоб тісто не осіло.

Роз’ємну форму не нічим НЕ змащуємо! Якщо форма не роз’ємна то застеляємо тільки низ пергаментом. Виливаємо тісто у форму.

Випікаємо 25-30 хвилин, у розігрітій до 160 °C духовці. Як тільки вимкнули духовку, дістаємо форму і тут же перевертаємо її на решітку. Для цих цілей можна використати решітку від мікрохвильовки.

Завдяки такому методу охолодження ваш бісквіт не провисне в середині і залишиться рівним і пишним. Даємо йому повністю охолонути.
Тепер проходимось акуратно вздовж бортика гострим ножем і знімаємо бортики. Точно так само робимо з дном.

Приготування мусів:

Желатин заливаємо невеликою кількістю холодної води і даємо йому набрякнути протягом 10 хвилин. Води наливаємо стільки, щоб вона покрила сухий порошок. У ковші топимо желатин.

Очищені банани розтерти в масу, додати лимонний сік і цукрову пудру. У полуницю додаємо так само лимонний сік і цукрову пудру.

Збиваємо 500 мл вершків.

Окремо збиваємо 4 білки.

Половину розтопленого желатину додаємо в бананову масу, другу половину в полуничну.

Змішуємо збиті вершки і збиті білки.

Розділяємо отриману суміш на дві частини.

В одну частину додаємо бананову суміш, перемішуємо.

В другу полуничну суміш. Також перемішуємо.

Бісквіт розрізаємо на дві частини.

Кладемо першу половину на дно роз’ємної форми, по краях ставимо бортики. Виливаємо банановий мус.

Зверху бананового мусу викладаємо другу половину коржа

І на нього виливаємо полуничний мус.

Ставимо на ніч в холодильник.

На наступний день знімаємо бортики і відліплювати пергаментний папір. Торт переносимо на блюдо. Прикрашаємо за бажанням.

Торт Бананово-полунична спокуса

Торт “Бананово-полунична спокуса” готовий!

бананово-полуничний торт

Смачного 😉

0 коментарів до “Торт “Бананово-полунична спокуса”Додати →

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *