Чізкейк з ряжанки

Чізкейк з ряжанки

Нам знадобиться:

  • печиво – 200 г
  • вершкове масло – 100 г
  • ряжанка (4% і більше) – 2 л.
  • сметана (20-25%) – 0,5 л.
  • яйця – 3 шт.
  • цукрова пудра з ваніліном – 150-200 г
  • кукурудзяний крохмаль – 2 ст. л.

Спосіб приготування:

Ряжанку кладемо на ніч у морозилку. Зранку вийняти, викласти отриманий лід в сито, застелене марлею в два шари. Залишити так на добу.

Через добу отримуємо ось такий сирок, який і буде служити нам основною складовою для нашого чізкейка з ряжанки.

У чаші блендера подрібнюємо печиво в крихту.
Додаємо розтоплене вершкове масло, перемішуємо.

Форму діаметром 18-20 см застеляємо пергаментом. З приготовленої маси робимо корж, формуючи високі бортики (висота приблизно 10-12 см).

Запікаємо основу для чізкейка в духовці 15 хвилин при температурі 180 °С.

Тепер займемося начинкою: в блендері (або за допомогою міксера) потрібно перемішати наш сирок, цукрову пудру з ваніліном, яйця, сметану і кукурудзяний крохмаль (можна і картопляний, а можна і пакетик ванільного або карамельного пудингу) до отримання однорідної маси.

Викладаємо цю масу в приготовану пісочну основу і запікаємо в духовці при температурі 160 °С приблизно 1 годину 30 хвилин.

Орієнтуйтеся на власну духовку – краї повинні бути щільними, а серединка може здаватися непропеченою. Вимкнути духовку і залишити до повного охолодження.

Готовий чізкейк з ряжанки поставити в холодильник не менше ніж на 6 год. для повного застигання.
В результаті ви отримаєте неймовірно ніжний і смачний десерт.

Обов’язково спробуйте! Це дуже смачно.

Смачного 😉

0 коментарів до “Чізкейк з ряжанкиДодати →

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *