пиріг з куркою і картоплею

Пиріг з куркою і картоплею

Нам знадобиться:

  • борошно – 2 скл.
  • яйця – 3 шт.
  • сіль – 1/2 ч. л.
  • сметана – 200 мл.
  • розпушувач – 1 ч. л.
  • куряче філе – 300 г
  • картопля – 3 шт.
  • цибуля – 1 шт.
  • вершкове масло – 100 г
  • твердий сир – 120 г

Спосіб приготування:

Підготуємо продукти для пирога: чистимо картоплю, цибулю, миємо куряче філе. Розтоплюємо шматочок вершкового масла і виливаємо його в миску. Викладаємо до нього всю сметану. Лопаткою перемішуємо інгредієнти. Вбиваємо одне (з трьох) яйце і знову перемішуємо.

До суміші просіюємо борошно одночасно з розпушувачем. Солимо.

В результаті активного замісу руками у нас вийшло неймовірно м’яке по структурі тісто для пирога, яке абсолютно не прилипає до рук.

Дно форми для випічки (у нас розмір – 21 см в діаметрі) застилаємо пергаментом. Розкачуємо тісто і переносимо в форму. Формуємо бортики для нашого пирога з куркою (приблизно 4-5 см). Наколюємо виделкою тісто: якщо цього не зробити, то готова випічка, швидше за все, деформується в процесі впливу високих температур духовки.

Маленькими шматочками ріжемо філе, викладаємо в миску і солимо. Туди ж додаємо дрібно порізану цибулю.

На крупній тертці натираємо картоплю і також додаємо до інгредієнтів. Вбиваємо два яйця. Активно перемішуємо ложкою вміст миски.

Викладаємо курячо-картопляну начинку для пирога на тісто. Розрівнюємо.

Останнім штрихом у підготовці буде сирний шар: натираємо крупно сир, розподіляємо по начинці рівномірно. Ставимо сформований пиріг з куркою та картоплею в холодну духовку, включаємо нагрів, встановлюємо температуру 180 градусів.

Рівно через годину дістаємо готовий відкритий пиріг з куркою і картоплею, викладаємо на дерев’яну поверхню, попередньо звільнивши його з форми.

Достатньо трішки остудити пиріг і можна приступати до дегустації.

рецепт пирога з куркою і картоплею

Смачного 😉

0 коментарів до “Пиріг з куркою і картоплеюДодати →

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *