Апельсинове желе "Новорічне"

Апельсинове желе “Новорічне”

 Нам знадобиться:

  • апельсин – 3 шт.
  • цукор тростинний – 2 ст. л. (можна використати звичайний)
  • желатин – 10 г
  • гвоздика (для прикраси)
  • лимонна кислота – дрібка (або кілька крапель лимонного соку)

Спосіб приготування:

Апельсини помити, розрізати навпіл, вийняти м’якоть.

Увіткнути в апельсинові чашечки палички гвоздики (за бажанням).
З м’якоті віджати сік. Має вийти близько 200 мл.

Желатин приготувати відповідно до інструкції на пакетику (залити склянкою води і нагріти при безперервному помішуванні приблизно до 60 градусів. Головне – не доводити до кипіння!).
В апельсиновому соці розчинити 2 ст. л. цукру, додати дрібку лимонної кислоти (або соку) для балансу смаку. Влити желатинову масу.

Розмішати і розлити по апельсиновим чашкам.
Коли желе охолоне, поставити в холодильник на кілька годин.

Перед подачею розрізати апельсини на частинки.

рецепт апельсинового желе

Смачного 😉

0 коментарів до “Апельсинове желе “Новорічне”Додати →

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *