Фарширований короп

Фарширований короп

Нам знадобиться:

  • великий короп – 1 шт. (2200 г)
  • нежирна свинина – 750 г
  • яйця – 2 шт.
  • білі сухарі – 100 г
  • сало – 100 г
  • свіжий червоний перець – 1 шт.
  • молоко – 1 скл.
  • кунжутна олія – 30 г
  • корінь імбиру – 30 г
  • кунжут – 1 ч. л.
  • сіль, перець – за смаком

Спосіб приготування:

Короп чистимо від луски, відрізаємо плавники.

Робимо перший надріз уздовж хребта.

Надріз робимо до ребрових кісток.

Робимо другий надріз вздовж хребта (з іншої сторони).

Відділяємо ребра від м’яса.

Реберні кістки теж відділяємо від м’яса.

Виймаємо хребет, реберні кістки і нутрощі з риби.

Витягаємо зябра.

М’якоть верхніх частин філе обох половинок рибини зчищена, м’якоть залишилася тільки в зоні, де були ребра. Добре промиваємо коропа і обсушуємо. М’якоть, яку ми витягнули зачищаємо від кісточок, вона піде в фарш (виходить приблизно 400 г).

Нарізаємо м’ясо і сало для начинки.

Сухарі замочуємо у молоці (30 хвилин). Гострий перець нарізаємо.

Імбир натираємо на дрібній тертці. М’ясо, сало, м’якоть риби і відтиснутий хліб перемелюємо у м’ясорубці. Додаємо гострий перець і пропускаємо через м’ясорубку ще раз.

До фаршу додаємо яйця, потертий імбир, сіль, кунжут, кунжутну олію і добре все перемішуємо.

Начиняємо короп фаршем (голову теж) і перев’язуємо ниткою. Поверхню риби змащуємо олією.

Голову і хвіст риби обмотуємо фольгою. Ставимо рибу на деко з пергаментом.

Духовку розігріваємо до 180 градусів і ставимо наш короп. Випікаємо 60 хвилин.

як нафарширувати коропа

Рибу можна подавати як гарячою, так і холодною. Але, в будь-якому випадку, її треба охолодити ніч в холодильнику, щоб вона застигла і тримала форму. Далі, якщо подаємо її цілою, то порізати товстими скибками, знову скласти з головою і хвостом і в такому вигляді викласти на велику тарілку або піднос, зверху прикрасити листям салату, кружечками лимона, помідорів чи огірків, оливками. У холодному вигляді можна також порізати скибками і подавати без голови і хвоста. При подачі в теплому вигляді порізати короп скибками, розігріти їх і так подавати без голови і хвоста. Найкращим гарніром до такої рибі буде зелений листовий салат і свіжі овочі і салати з них.

рецепт фаршированого коропа

Смачного 😉

0 коментарів до “Фарширований коропДодати →

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *