Медовий кекс з яблуками і горіхами

Медовий кекс з яблуками і горіхами

Нам знадобиться:

Для тіста:

  • яйця – 2 шт.
  • цукор – 100 г
  • мед – 250 г
  • сіль – щіпка
  • кориця – 1 ч. л.
  • олія – 100 мл.
  • молоко – 240 мл.
  • борошно – 280 г
  • грецькі горіхи (подрібнені) – 75 г
  • розпушувач – 1 ч. л.
  • сода – 1 ч. л.
  • яблука – 3-4 шт.

Для крамбла:

  • борошно – 75 г
  • грецькі горіхи (подрібнені) – 25 г
  • вершкове масло – 75 г
  • цукор (коричневий) – 50 г

Спосіб приготування:

З’єднайте в великій мисці яйця, цукор, мед, сіль, корицю, олію, молоко і збийте  міксером.

Додайте борошно, подрібнені горіхи, розпушувач, соду і знову збийте.

Яблука поріжте на кубики (можна не чистити від шкірки), додайте в тісто і знову перемішайте.

Зробіть крамбл – в іншій мисці з’єднайте борошно, коричневий цукор, горіхи і порізане на маленькі шматочки холодне вершкове масло; швидко розітріть в крихту ці інгредієнти. Помістіть тісто для кексу в форму на 3/4 по висоті (якщо форма невелика, можна зробити ще маффіни), застелену пергаментом, зверху посипте крамбл і випікайте в попередньо розігрітій до 180 градусів духовці приблизно одну годину.

Наш красень з хрусткою горіховою скоринкою готовий.

Медовий кекс з яблуками і горіхами виходить дуже смачним і ароматним, легкий у приготуванні.

кекс із яблуками і горіхами

Ось так кекс виглядає у розрізі!

рецепт медового кексу

Смачного 😉

0 коментарів до “Медовий кекс з яблуками і горіхамиДодати →

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *