печіночний паштет з фісташками

Печіночний паштет з фісташками

Нам знадобиться:

  • печінка куряча – 500 г,
  • цибуля червона – 1 шт.
  • цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • коньяк – 2 ст. л.
  • сметана – 3 ст.л.
  • яйця – 2 шт.
  • вершкове масло – 30 г
  • олія – 2 ст. л.
  • молоко – 350 мл
  • сіль – за смаком
  • фісташки

Спосіб приготування:

Печінку, промиту й очищену від плівок, замочити в солоному молоці на 40 хвилин. Потім відкинути на друшляк і дати стекти молоку.

Цибулю порізати і пасерувати на суміші вершкового масла і олії. Додаємо до цибулі печінку, обсмажуємо кілька хвилин на середньому вогні (поки краї не стануть сірими).

Потім додаємо коньяк, випаровуємо його ще 3-5 хвилин. Солимо печінку, знімаємо з вогню.

Дамо охолонути повністю, потім збиваємо блендером разом з яйцями і сметаною до однорідності.

Викладіть паштет в форму, поставте в піддон з гарячою водою (заповнений на 1/3). Поставте в розігріту до 180 градусів духовку на 40 хвилин.
Готовий паштет остудіть при кімнатній температурі, потім поставте в холодильник.

Перед подачею посипте паштет нарізаними фісташками.

рецепт печіночного паштету з фісташками

Смачного 😉

0 коментарів до “Печіночний паштет з фісташкамиДодати →

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *