Нам знадобиться:
- лаваш (прямокутної форми) – 3 листа
- буряк – 2 шт.
- морква – 2 шт.
- картопля – 4-5 шт.
- майонез
- оселедець – 1 філе
Спосіб приготування:
Зваріть овочі і очистіть їх від шкірки. Картоплю розімніть в пюре. Розріжте кожен лист лаваша по згинах на 4 частини – так його зручніше використовувати. Підкладіть під перший лист лаваша харчову плівку або поліетилен, змастіть лаваш тонким шаром майонезу.
Варений буряк остудіть, натріть на крупній тертці. Викладіть на змащений майонезом лаваш. Притисніть долонею.
Зверху покладіть наступний лист лаваша, його теж змастіть тонким шаром майонезу.
Варену моркву натріть на дрібній тертці. Рівномірно розподіліть по всьому листу лаваша (краєчки закривайте начинкою).
Покладіть третій лист, промажте лаваш майонезом.
Картопляне пюре повинно бути досить густим, щоб лаваш НЕ розмокнув. Розкладіть пюре, ложкою або долонею притисніть його. Шар робіть дуже товстим, бажано, щоб картопля лежала рівним шаром.
Скрутіть лаваш рулетом (по короткій стороні).
Загорніть в плівку, краєчки закрутіть. Поставте лаваш в холодильник мінімум на пів години.
Дістаньте охолоджену закуску, наріжте лаваш шматочками по 3-4 см. Викладіть на блюдо. На кожен рулетик покладіть шматочок оселедця і прикрасьте закуску зеленою цибулею.
Смачного 😉
0 коментарів до ““Оселедець під шубою” в лаваші”Додати →