Картопля “Панська”

Нам знадобиться:

  • картопля – 6-7 шт.
  • сир (творог) – 200 г
  • твердий сир – 100-150 г
  • бочок або бекон – 200 г
  • вершкове масло – 2 ст. л.
  • сіль, перець – за смаком
  • паприка – за смаком
  • зелена цибуля – пучок

Спосіб приготування:

Картопля миємо і відварюємо майже до готовності в підсоленій воді. Краще брати сорти картоплі, що не розварюється.

Частинку бочка нарізаємо кубиками.

Вершкове масло натираємо на крупній тертці в глибоку миску.

Твердий сир теж натираємо на тертці.

Додаємо в миску творог, нарізаний бочок і все перемішуємо.

Остиглу картоплю розрізаємо навпіл, виймаємо з допомогою ножа і ложки м’якоть – вона нам більше не знадобиться.

Наповнюємо кожну половинку приготовленою начинкою. Можна навіть трішечки з гіркою.

Готові картоплини щільно складаємо в форму.

Зверху посипаємо трішки сіллю, перцем та паприкою.

Кожну половинку картоплі накриваємо скибочкою бочка або бекону і ставимо в духовку.

Печемо при температурі 180-200 градусів протягом 15-20 хвилин, повинна утворитися золотава скоринка і підсмажитися трохи бекон. Готову картоплю щедро посипаємо порізаною зеленою цибулею.

Аромат від такої картоплі просто приголомшливий!

Подавати краще до столу одразу.

Смачного 😉

0 коментарів до “Картопля “Панська”Додати →

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *