Нам знадобиться:
- картопля – 6-7 шт.
- сир (творог) – 200 г
- твердий сир – 100-150 г
- бочок або бекон – 200 г
- вершкове масло – 2 ст. л.
- сіль, перець – за смаком
- паприка – за смаком
- зелена цибуля – пучок
Спосіб приготування:
Картопля миємо і відварюємо майже до готовності в підсоленій воді. Краще брати сорти картоплі, що не розварюється.

Частинку бочка нарізаємо кубиками.

Вершкове масло натираємо на крупній тертці в глибоку миску.

Твердий сир теж натираємо на тертці.

Додаємо в миску творог, нарізаний бочок і все перемішуємо.

Остиглу картоплю розрізаємо навпіл, виймаємо з допомогою ножа і ложки м’якоть – вона нам більше не знадобиться.

Наповнюємо кожну половинку приготовленою начинкою. Можна навіть трішечки з гіркою.

Готові картоплини щільно складаємо в форму.

Зверху посипаємо трішки сіллю, перцем та паприкою.

Кожну половинку картоплі накриваємо скибочкою бочка або бекону і ставимо в духовку.

Печемо при температурі 180-200 градусів протягом 15-20 хвилин, повинна утворитися золотава скоринка і підсмажитися трохи бекон. Готову картоплю щедро посипаємо порізаною зеленою цибулею.

Аромат від такої картоплі просто приголомшливий!

Подавати краще до столу одразу.

Смачного 😉

0 коментарів до “Картопля “Панська””Додати →