Суп на червоному бульйоні з кльоцками

Суп на червоному бульйоні з кльоцками

Нам знадобиться:

  • яловичі, баранячі або свинячі кісточки із залишками м’яса – 600-700 г
  • цибуля – 3 шт.
  • морква – 1 шт.
  • картопля – 1 шт.
  • яйця – 1 шт.
  • борошно
  • зелень – за смаком
  • лавровий лист
  • сіль, перець – за смаком

Спосіб приготування:

Кісточки порубати, якщо є така необхідність, на шматки потрібного розміру.

Укладемо їх на сухе деко, додавши розрізану уздовж моркву і дві цибулини (можна прямо в лушпинні).

Деко поставити в розігріту до 180-200 градусів духовку і запікати, поки залишки м’яса на кісточках запечуться до коричневого кольору, а овочі карамелізуються (лушпиння цибулі після цього слід видалити). Перекладаємо кістки і овочі в підходящу каструлю, додамо кілька горошин чорного перцю, лавровий лист і заливаємо холодною водою – на наведені вище пропорції досить 2-2,5 літра води. Той, хто вже зовсім не може без м’яса, може покласти шматочок в суп. Далі слід поставити каструлю на плиту, довести майбутній бульйон до кипіння і варити бульйон близько години.

Приблизно через годину кісточки потрібно буде вийняти, зняти з них залишки м’яса і повернути в проціджений бульйон. Процідити потрібно буде обов’язково, щоб в бульйоні не залишилося кісткових уламків. Ну а вивареним овочам місце тільки в сміттєвому відрі. Готовий бульйон стане світло-коричневого кольору. Тепер додамо в бульйон дрібно нарізану цибулину і картоплю, порізану невеликими кубиками. Посоліть за смаком.

Перейдемо до приготування галушок. Для цього в підходящу миску розіб’ємо яйце, додамо щіпку солі, зіб’ємо і, потроху вмішуючи в нього борошно, щоб не залишалося грудочок, приготуємо тісто, близьке до консистенції дуже густої сметани.

Тепер буквально кінчиком чайної ложки будемо зачерпувати тісто і занурювати кінчик ложки з тістом в слабо киплячий суп. Тісто зазначеної консистенції повинно легко відставати від ложки. Таким чином закидаємо все тісто у каструлю.

Після цього суп поварити ще кілька хвилин, довести до смаку і додати жменю свіжонарізаної зелені.

Потім зняти з плити і дати настоятися 15-20 хвилин під закритою кришкою. Готовий суп накидаємо в миску і приправляємо чорним меленим перцем.

Рецепт супу на червоному бульйоні з кльоцками

Смачного 😉

0 коментарів до “Суп на червоному бульйоні з кльоцкамиДодати →

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *