Млинці з грибами і сиром

Млинці з грибами і сиром

Нам знадобиться:

Для тіста:

  • борошно – 155 г
  • молоко – 250 мл
  • вода – 125 мл
  • розпушувач – 1 ч. л.
  • дріжджі – 1 ч. л.
  • цукор – 1 ч. л.

Для начинки:

  • сир твердий – 100 г
  • свіжі гриби – 200-300 г
  • цибуля – 1 шт.
  • сіль, перець – за смаком
  • олія – для смаження

Спосіб приготування:

Насамперед приготуємо тісто. Для цього необхідно розчинити в теплій воді цукор і дріжджі, розмішати і залишити на 10 хвилин.

Через 10 хвилин влити в дріжджову суміш підігріте молоко.

Всипати просіяне борошно і розпушувач.

Перемішати вінчиком до однорідності. Тісто вийде досить рідким. Залишити його на 20 хвилин.

Тепер перейдемо до приготування начинки. Для цього необхідно підсмажити цибулю, а потім додати порізані печериці (або будь-які лісові гриби, попередньо відварені), посолити, поперчити.

Смажити 15 хвилин (до готовності або випаровування рідини).

Сир натерти на дрібній тертці.

Добре розігріти сковорідку ні чим її попередньо не змащуючи (це обов’язково!).
У центр наливаємо 2,5 ст. л. тіста. Смажимо до тих пір поки млинець не покриється дірочками, а його поверхня не буде сухою.

Знімаємо млинець з вогню. Смажимо так млинці з усього тіста, але не складаємо їх один на одного, щоб вони не злиплися (коли вони охолонуть, вже можна складати один на одного).

Зі зворотного боку вони повинні бути не сильно підсмаженими, тому регулюйте вогонь на плиті.

Вийшло 20 млинчиків (кількість залежить від діаметра і від товщини, дуже тонкими або дуже товстими Не робіть).

Тепер приступимо до закручування. У центр млинця кладемо 1 ст. л. грибної начинки.

Зверху кладемо сир.

Защіпуємо краї млинчика з одного боку майже до середини.

Потім з другої сторони і третьої як на фото. Краї склеюються добре, головне не пересушити їх на сковороді.

Ось такий повинен вийти.

Таким чином начиняємо всі млинці. Потім складаємо їх на деко і ставимо в гарячу духовку випікатися при 180°C на 10 хвилин, щоб сир розплавився.

Млинці з грибами і сиром готові!

Їх можна робити з будь-якою начинкою: з фаршем, з овочами, з куркою, з рисом і грибами, з капустою, з картоплею, з повидлом, з сиром, з заварним кремом …

Смачного 😉

0 коментарів до “Млинці з грибами і сиромДодати →

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *