Нам знадобиться:
- свіжа скумбрія – 3 шт.
- лавровий лист – 3 шт.
- перець (горошок) – 4 шт.
- коріандр (немелений) – 1,5 ч.л.
- часник – 1-2 зубчики
- сіль – 3 ст.л.
- цукор – 1 ст.л.
- листя чорного чаю – 2 ст.л.
- цибулиння – 2 жмені
- оливкова олія – 2 ст.л.
- вода – 1 л
Спосіб приготування:
В сотейник по черзі всипаємо чай, цукор, сіль, коріандр, перець, часник і лавровий лист.
Заливаємо всі спеції холодною водою, чекаємо поки закипить. Потім додаємо чисте, попередньо промите, лушпиння цибулі. Даємо розчину покипіти 1,5-2 хвилини.
Знімаємо маринад з вогню, даємо йому охолонути і настоятись.
Тим часом займемося підготовкою скумбрії. Відрізаємо голову, плавники і хвіст. Потім, розрізаємо черево і видаляємо нутрощі. Промиваємо рибу і кладемо її в глибокий посуд, в якому будемо “коптити”.
Заливаємо скумбрію холодним маринадом. Закриваємо щільно контейнер щільно і ховаємо в холод на 3 доби. Один раз на добу відкриваємо ємність з рибою і перевертаємо її, щоб вона маринувалася рівномірно.
Готову скумбрію виймаємо, просушуємо одноразовим рушником і змащуємо оливковою олією.
Смачного 😉
Скумбрія вийшла дуже гарного золотистого кольору, на смак дуже смачна. Тільки якщо риба велика, треба щоб вона постояла у маринаді більше ніж 3 доби.