Борщ з білими грибами і квасолею

Борщ з білими грибами і квасолею

Нам знадобиться:

  • буряк – 200 г
  • капуста – 160 г
  • морква – 50 г
  • картопля – 150 г
  • цибуля – 50 г
  • квасоля (червона відварена) – 150 г
  • білі гриби (сушені) – 30 г
  • гливи – 3-4 шт.
  • сіль – 10 г
  • томати у власному соці – 200 г
  • лавровий лист – 2-3 шт.
  • спеції – за смаком
  • оцет – 10 мл
  • вода – 2 л.
  • олія – для обсмажування

Спосіб приготування:

Сухі гриби замочити в теплій воді на 30-40 хвилин до повного набухання, потім в цій воді прокип’ятити і процідити через рушник. Грибний бульйон не виливати.

Буряк очистити від шкірки і натерти на крупній тертці. Картоплю порізати брусочками. Капусту порізати соломкою. Моркву натерти на крупній тертці, цибулю посікти соломкою.

Спасерувати цибулю і моркву.

Додати буряк і томати у власному соці (або томатну пасту).

Додати оцет, влити трохи води і тушкувати.

У грибний бульйон додати картоплю, довести до кипіння і через пару хвилин додати капусту. Варити близько 15-20 хвилин.

У практично готовий суп додати зажарку, обсмажені гриби (відварені білі і гливи) і відварену квасолю.

Трохи поварити на малому вогні, додати за смаком сіль, цукор, спеції і пропущений через часникодавку часник.

Пісний борщ з білими грибами і квасолею готовий!

Смачного 😉

0 коментарів до “Борщ з білими грибами і квасолеюДодати →

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *