Копчена скумбрія в цибулинні

Нам знадобиться:

  • свіжа скумбрія – 3 шт.
  • лавровий лист – 3 шт.
  • перець (горошок) – 4 шт.
  • коріандр (немелений) – 1,5 ч.л.
  • часник – 1-2 зубчики
  • сіль – 3 ст.л.
  • цукор – 1 ст.л.
  • листя чорного чаю – 2 ст.л.
  • цибулиння – 2 жмені
  • оливкова олія – 2 ст.л.
  • вода – 1 л

Спосіб приготування:

В сотейник по черзі всипаємо чай, цукор, сіль, коріандр, перець, часник і лавровий лист.

Заливаємо всі спеції холодною водою, чекаємо поки закипить. Потім додаємо чисте, попередньо промите, лушпиння цибулі. Даємо розчину покипіти 1,5-2 хвилини.

Знімаємо маринад з вогню, даємо йому охолонути і настоятись.

Тим часом займемося підготовкою скумбрії. Відрізаємо голову, плавники і хвіст. Потім, розрізаємо черево і видаляємо нутрощі. Промиваємо рибу і кладемо її в глибокий посуд, в якому будемо “коптити”.

Заливаємо скумбрію холодним маринадом. Закриваємо щільно контейнер щільно і ховаємо в холод на 3 доби. Один раз на добу відкриваємо ємність з рибою і перевертаємо її, щоб вона маринувалася рівномірно.

Готову скумбрію виймаємо, просушуємо одноразовим рушником і змащуємо оливковою олією.

Смачного 😉

1 коментарів до “Копчена скумбрія в цибулинніДодати →

  1. Скумбрія вийшла дуже гарного золотистого кольору, на смак дуже смачна. Тільки якщо риба велика, треба щоб вона постояла у маринаді більше ніж 3 доби.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *