рецепт маринованих грибів

Мариновані білі гриби

Нам знадобиться:

Для маринаду на 1 л. відварених грибів:

  • вода – 1,2 л.
  • сіль не йодована – 1,5 ст. л.
  • лавровий лист – 2 шт.
  • перець чорний (горошок) – 5-6 шт.
  • гвоздика – 2 бутони
  • перець духмяний
  • оцет 9% – 60 мл.

Крім того:

  • лимонна кислота – щіпка

Спосіб приготування:

Гриби чистимо і відбираємо без жодної червоточини зі шляпкою не більше 5-6 см. в діаметрі.

білі гриби чищені

Відібрані білі гриби миємо під струменем холодної води кожен окремо. Дуже дрібненькі грибочки залишаємо цілими, а решта розрізаємо.

Заливаємо гриби холодною водою, щоб покрила їх, і ставимо варитися. Коли закиплять, зменшуємо вогонь і обов’язково знімаємо піну. У гриби додамо щіпку лимонної кислоти, вона збереже білий колір грибів. Варимо гриби 15-20 хвилин. Зазвичай гриби зменшуються в об’ємі при варінні в три рази.

Відварені білі гриби скидаємо на друшляк і промиваємо гарячою водою з чайника. А тепер будемо їх маринувати (маринад розраховано на 1 л. відварених грибів). Довести воду до кипіння. Спеції краще загорнути в марлю у вигляді мішечка, щоб потім вони не опинилися всі в одній банці. Додаємо спеції і гриби. Варимо без кришки на малому вогні 30 хвилин. В кінці додамо оцет і даємо закипіти. Тепер наповнимо чисті стерилізовані банки грибами з маринадом. При бажанні спеції можемо розкласти рівномірно по банках. Але це не обов’язково – вони свою справу вже зробили. Накриваємо кришками і простерилізовуємо банки з грибами на водяній бані не менше 25 хвилин. Це все таки гриби! Закриваємо і перевертаємо до повного охолодження.

Коли баночку відкриваємо, зливаємо маринад, а в гриби додаємо зубчик продавленого часнику або порізану цибулину. Поливаємо олією. Смакота!

мариновані білі гриби

Смачного 😉

0 коментарів до “Мариновані білі грибиДодати →

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *