Яблучний пиріг Три склянки

Яблучний пиріг “Три склянки”

Нам знадобиться:

  • манка – 1 скл.
  • борошно – 1 скл.
  • цукор – 1 скл.
  • розпушувач – 1,5 ч. л.
  • яблука – 5 шт.
  • вершкове масло – 30 г
  • молоко – 1 скл.
  • лимонний сік – 2-3 ст. л.
  • цукрова пудра – для декору

Спосіб приготування:

Яблука натираємо на тертці, шкірку можна не очищати. Важливо щоб яблука були соковитими! На терті яблука виливаємо лимонний сік.

Після цього змішуємо всі сухі продукти, цукор, манку, борошно і розпушувач, все добре перемішуємо.

Яблука ділимо на три рівні частини.

Форму (20 см) застеляємо і змащуємо маслом. Тепер збираємо пиріг. Суху суміш, ділимо на 4 рівні частини, щоб вийшло 4 рівних коржа. Можна вимірювати склянками.

Першим шаром йде суха суміш, після цього шар яблук, і так до кінця. Останній шар – суха суміш.

Коли всі шари будуть готові, додаємо шматочок вершкового масла в молоко і розігріваємо, щоб масло розтопилось і гарячим молоком поливаємо зверху весь пиріг.

Розігріваємо духовку до 180 градусів. Виделкою або ножем робимо проколи по всьому пирогу, що пиріг просочився. Ставимо в духовку на 45-50 хвилин.

яблучний пиріг рецепт

Перед подачею прикрашаємо пиріг цукровою пудрою.

пиріг з яблуками

Смачного 😉

0 коментарів до “Яблучний пиріг “Три склянки”Додати →

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *