Нам знадобиться:
- печінка яловича – 0,5 кг
- сіль, перець – за смаком
- молоко – 100-150 мл
- борошно – для панірування
- олія – для обсмажування
- цибуля – 1/2 шт.
Спосіб приготування:
Печінку почистити від плівок, прожилок, і нарізати скибочками завтовшки 5-7 мм.

Пів склянки молока посолити за смаком. Поперчити і залити ним скибочки печінки. При необхідності долити молочка, щоб печінку покрило.

Цибулю нарізати півкільцями, засипати дно сковорідки, налити буквально ложечку олії, і нехай зачекає свого часу.

Ставимо грітися іншу сковорідку. Печінку розкласти по пакетиках і обережно але добре відбити з двох сторін.

Обваляти кожен шматочок у борошні.

Обсмажити з двох сторін, при необхідності підливаючи олію.

Обсмажені шматочки перекласти на сковороду з цибулькою, намагаючись поскладати їх в шаховому порядку.

Так обсмажити і перекласти всю печінку.

Сковороду з печінкою поставити на розігріту конфорку. Через кілька секунд вона зашкварчить. Тоді підлити окропу.

Води наливаємо стільки, щоб вона ледь виднілася. Робимо мінімальний вогонь, накриваємо кришкою і тушкуємо 5 хвилин. Потім акуратно перемішуємо (можна додати ще 2 зубчики часнику).

Розламати найбільший шматочок – рожевого бути не повинно, накрити кришкою, вимкнути, і потримати ще 3-5 хвилин.

Ніжні відбивні з яловичої печінки готові!

Смачного 😉

0 коментарів до “Відбивні з печінки”Додати →