відбивні з печінки

Відбивні з печінки

Нам знадобиться:

  • печінка яловича – 0,5 кг
  • сіль, перець – за смаком
  • молоко – 100-150 мл
  • борошно – для панірування
  • олія – для обсмажування
  • цибуля – 1/2 шт.

Спосіб приготування:

Печінку почистити від плівок, прожилок, і нарізати скибочками завтовшки 5-7 мм.

Пів склянки молока посолити за смаком. Поперчити і залити ним скибочки печінки. При необхідності долити молочка, щоб печінку покрило.

Цибулю нарізати півкільцями, засипати дно сковорідки, налити буквально ложечку олії, і нехай зачекає свого часу.

Ставимо грітися іншу сковорідку. Печінку розкласти по пакетиках і обережно але добре відбити з двох сторін.

Обваляти кожен шматочок у борошні.

Обсмажити з двох сторін, при необхідності підливаючи олію.

Обсмажені шматочки перекласти на сковороду з цибулькою, намагаючись поскладати їх в шаховому порядку.

Так обсмажити і перекласти всю печінку.

Сковороду з печінкою поставити на розігріту конфорку. Через кілька секунд вона зашкварчить. Тоді підлити окропу.

Води наливаємо стільки, щоб вона ледь виднілася. Робимо мінімальний вогонь, накриваємо кришкою і тушкуємо 5 хвилин. Потім акуратно перемішуємо (можна додати ще 2 зубчики часнику).

Розламати найбільший шматочок – рожевого бути не повинно, накрити кришкою, вимкнути, і потримати ще 3-5 хвилин.

Ніжні відбивні з яловичої печінки готові!

рецепт відбивних з печінки

Смачного 😉

0 коментарів до “Відбивні з печінкиДодати →

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *