Пиріжки з квашеною капустою і грибами

Пиріжки з квашеною капустою і грибами

Нам знадобиться:

Для тіста:

  • пшеничне борошно – 500 г
  • молоко – 250 мл
  • олія – 1/4 скл.
  • сухі дріжджі – 7 г
  • яйця – 2 шт (+1 для змащування)
  • сіль – 1 ч. л.
  • цукор – 1 ст. л.

Для начинки:

  • капуста квашена – 500 г
  • сушені гриби – 50 г
  • лавровий лист – 2 шт.
  • перець духмяний – 4 горошини
  • цибуля – 1 шт.
  • олія – 2 ст. л.
  • сіль, спеції – за смаком

Спосіб приготування:

Для початку нам потрібно підготувати гриби. Їх треба вимочити у воді протягом однієї ночі.

Після цього, змінюємо воду і варимо гриби 20 хвилин після закипання.
Готові гриби обсушуємо (бульйон, в якому вони варилися зберігаємо) і нарізаємо невеликими шматочками.

Нарізати цибулю дрібним кубиком і обсмажити її на 2 ст. л. олії до золотистого кольору. Зняти з вогню і дати охолонути.

Якщо квашена капуста дуже кисла, її треба промити. В будь-якому випадку, капусту віджати і дуже дрібно нарізати.

Тушкувати капусту в бульйоні з-під грибів (спочатку влийте близько 1 склянки). Додайте лавровий лист і духмяний перець. Готуйте на середньому вогні протягом 1 години, вся рідина має випаруватись.
Витисніть вологу з капусти, охолодіть і додайте до грибів і цибулі. Посоліть, поперчіть за смаком.

Просійте борошно, додайте до нього дріжджі, тепле (але не гаряче!) молоко, яйця, олію, сіль і цукор. Почніть замішувати ложкою.

Перекладіть м’яке тісто на посипану борошном поверхню і продовжуйте місити, поки маса не стане однорідною. Обережно з борошном, щоб тісто не було забитим.

Поставте тісто в тепле місце, накрийте рушником. Тісто має підрости вдвічі. Коли це станеться – вийміть його і розділіть на 4 рівні частини.

Розкачайте кожну частину тіста в полоску, довжиною приблизно 22 см.
В центрі кожної полоски викладіть начинку.

Загорніть тісто у пиріг, а потім пройдіться кінчиком виделки по краях.

Викладіть пиріжки на пергамент, змастіть їх збитим яйцем. Для краси можна посипати пиріжки кунжутом або кмином.

Випікати пиріжки з квашеною капустою і грибами в духовці, розігрітій до 180 градусів, протягом 20-25 хвилин.

Дайте пиріжкам охолонути, наріжте на порційні шматки і подавайте до столу.

Рецепт пиріжків з квашеною капустою і грибами

Смачного 😉

0 коментарів до “Пиріжки з квашеною капустою і грибамиДодати →

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *