Пиріг з лисичками

Нам знадобиться:

Для тіста:

  • 180 г борошна
  • 90 г холодного вершкового масла
  • 4-5 ст. л. крижаної води
  • дрібка солі

Для начинки:

  • 350 г лисичок
  • 1 цибулина
  • 100 г твердого сиру
  • 150 мл вершків (20% жирності або вище)
  • 3 яйця
  • щіпка прованських трав
  • сіль, перець – за смаком
  • кілька гілочок петрушки
  • олія для смаження

Спосіб приготування:

Для тіста в чашу блендера просіяти борошно і дрібку солі. Додати нарізане кубиками холодне вершкове масло і подрібнити в крихту.

Додати 4-5 ст. ложок крижаної води (швидко охолодити воду можна, поклавши в неї кілька кубиків льоду).

Тісто має вийти розсипчастим, але при цьому добре ліпитись. Перевірити дуже легко – візьміть трохи тіста в руку і зліпіть, тільки ні в якому разі не місите руками, це тісто не любить тепло.

Зібрати тісто в диск, загорнути в плівку або поліетиленовий пакет і прибрати в холодильник на 30-40 хв.

За цей час приготувати начинку.
Очищені лисички відварити в підсоленій воді 15-20 хвилин.
Цибулину дрібно порізати і обсмажити в олії до м’якості 5-7 хвилин, додати відварені лисички і тушкувати ще кілька хвилин.

Для заливки натерти сир на крупній тертці, змішати з вершками і яйцями. Додати прованські трави, посолити і поперчити за смаком. Добре перемішати.

Духовку розігріти до 200 С. Розкачати тісто качалкою і укласти в форму. Наколоти виделкою, щоб тісто не здулося при випіканні.

Випікати з вантажем (кульки для випічки або квасоля) 10 хвилин.

Дістати основу з духовки. Температуру зменшити до 180 С.

Вилити сирну начинку на основу, поверх рівномірно викласти обсмажені з цибулею лисички. Випікати ще 30-35 хвилин.

Дати трохи охолонути. Дістати з форми, посипати дрібно посіченою петрушкою.

Пиріг з лисичками

Смачного 😉

0 коментарів до “Пиріг з лисичкамиДодати →

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *