Гливи в кисло-солодкому соусі

Гливи в кисло-солодкому соусі

Нам знадобиться:

  • гливи – 800 г
  • свіжий імбир – 30 г
  • часник – 4 зубчики
  • зелена цибуля – 20 г

Для соусу:

  • соєвий соус – 3 ст. л.
  • цукор – 2 ст. л.
  • яблучний оцет – 1 ст. л.
  • кукурудзяний крохмаль – 1 ст. л.

Спосіб приготування:

Для соусу змішуємо в мисочці всі інгредієнти.

Гливи миємо і ріжемо на шматочки (невеликі гриби можна залишити цілими).

У глибокій сковороді на великому вогні розігріваємо 2 ст. л. олії. В декілька заходів швидко, по пару хвилин, обсмажуємо гливи до золотистого кольору. Дуже важливо, щоб грибів в одному заході на сковороді було небагато. Інакше гливи пустять сік і будуть просто варитися, а не смажитися. І в результаті ви отримаєте гумові гриби.

Перекладаємо на тарілку.

Дрібно нарізаємо зелену цибулю, часник і імбир. Після того, як обсмажиться остання порція грибів, кладемо в сковороду всі обсмажені гриби і додаємо цибулю, часник і імбир. Смажимо, помішуючи, 1 хвилину.

Вливаємо соус і доводимо до кипіння. Готуємо ще хвилину і знімаємо з вогню.

як приготувати гливи

Гливи в кисло-солодкому соусі готові!

рецепт гливи

Смачного 😉

0 коментарів до “Гливи в кисло-солодкому соусіДодати →

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *