Нам знадобиться:
- борошно (в тісто + в опару) – 550 г + 2 ст. л.
- вершкове масло (кімнатної температури) – 100 г
- яйця – 2 шт. + 3 жовтки
- цукор – 1/3 скл. + 1 ст. л. в опару
- сіль – 1/2 ч. л.
- ванілін – 1 пак.
- цукати – 200 г
- молоко – 120 мл
- біла глазур (готова) – 1 пак.
- дріжджі (живі / сухі) – 45 г / 15 г
Спосіб приготування:
Для початку треба приготувати опару. Дріжджі розчинити в теплому молоці (120 мл). Потім всипати 1 ст. л. цукру і 2 ст. л. просіяного борошна, розмішати. Накрити плівкою і залишити в теплому місці на 20-30 хв.
Масло (кімнатної температури) розтерти з цукром.
Окремо злегка збити 2 яйця і 2 жовтки.
Ось так опара підніметься.
В опару додати яйця і масло, все ретельно перемішати до однорідності.
Поступово всипаючи просіяне борошно і ванілін, замісити м’яке тісто. Воно не має бути дуже крутим, але в той же час, вже не має прилипати до рук. Вимішувати на столі не менше 10-15 хвилин. Покласти в змащений олією посуд, накрити харчовою плівкою і залишити підходити в теплому місці 1,5-2 години (тісто збільшиться більше, ніж в 2 рази).
Поки тісто піднімається, можна підготувати цукати і сухофрукти (чорнослив, інжир, курага, родзинки). Змішати їх в одній мисці.
Для того щоб цукати рівномірно розподілилися в тісті, потрібно їх злегка перемішати з борошном, досить 1 ст. л. борошна.
Так виглядає тісто що підійшло, добре піднялося і збільшилося в розмірах.
Тісто викласти на присипану борошном дошку, додати цукати і сухофрукти. Ретельно вимісити, щоб рівномірно розподілити цукати. Ретельно вимісити, щоб цукати рівномірно розприділились.
Тісто покласти назад в миску, накрити харчовою плівкою і залишити підніматись приблизно на годину.
Після цього, тісто розділити на шматки і викласти у формочки на 1/3. З такої кількості тіста виходить 5 маленьких пасок.
Формочки накрити харчовою плівкою і залишити мінімум на 1 год (тісто заповнить всю форму). Верх пасок змастити жовтком, змішаним з молоком. Розігріти духовку до 190 градусів, випікати 15 хвилин, після чого зменшити температуру до 165 і випікати ще 20-30 хвилин, перевіряючи на готовність.
Готові паски остудити 10 хвилин в формі, а потім на решітці.
Полити паски глазуррю і прикрасити за бажанням.
Паска з цукатами готова! Ось так вона виглядає в розрізі.
Смачного 😉
0 коментарів до “Паска з цукатами”Додати →