Хачапурі по-аджарськи

Хачапурі по-аджарськи

Нам знадобиться:

Для тіста:

  • 600 г борошна
  • 12 г сухих дріжджів
  • 1 ч.л. цукру
  • 1,5 ч.л. солі
  • 400 мл молока
  • 1 яйце
  • 1 ст.л. рослинної олії

Для начинки:

  • 400-500 г сиру, звичайно в ідеалі – хороший сир сулугуні, але в принципі, можна і будь-який улюблений вами сир брати, головне, щоб вам було смачно!
  • 8 яєць
  • вершкове масло

Розраховано на 4 штуки.

Спосіб приготування:

Борошно змішати з дріжджами, цукром і сіллю. Молоко підігріваємо до 40-45 градусів, додаємо до борошна яйце і потихеньку замішуючи тісто вливаємо тепле молоко. Вкінці додаємо олію, замішуємо гладке, еластичне, нелипке до рук тісто. Змащуємо миску і тісто тонким шаром рослинної олії, накриваємо рушником і на хвилин 20-30 залишаємо підходити в теплому місці.

Ділимо тісто на 4 частини. На присипаній борошном поверхні розкачуємо тісто в коло.

Тепер скручуємо його з обох сторін.

Добре закріплюємо кінці.

Перекладаємо наший “човник” на деко, накриваємо рушником і даємо 10-15 хвилин підійти.

Для начинки сир натираємо на тертці і перемішуємо з 4-ма яйцями.

Розкриваємо трохи наший “човник” і викладаємо в нього частину начинки. Можна тісто навколо начинки змастити яйцем, але я люблю присипати трохи борошном, щоб краї були матові.

Випікаємо при 190 градусах 10 хвилин, потім дістаємо, трохи розсовуємо начинку і вливаємо туди яйце, випікаємо ще 5 хвилин при 200 градусах.

Подаємо хачапурі відразу до столу попередньо поклавши в кожен по шматочку масла, їмо руками, відламуючи по шматочку і вмочуючи в начинку в середині.

рецепт хачапурі по-аджарськи

Смачного 😉

0 коментарів до “Хачапурі по-аджарськиДодати →

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *