малиновий трюфель

Торт “Малиновий трюфель”

Нам знадобиться:

Для бісквіта:

  • 120 г мигдального борошна
  • 150 г цукру
  • 2 яйця
  • 4 жовтки
  • 25 г борошна
  • 25 г какао
  • 5 білків
  • 60 г цукрової пудри

Для просочення:

  • 100 мл води
  • 50 г цукру
  • 60 г малини
  • 50 мл малинового лікеру (у нас був білий ром)

Для ганаша:

  • 150 г малини
  • 50 мл малинового лікеру (у нас білий ром)
  • 25 г цукрової пудри
  • 200 г темного шоколаду (у нас 62%)
  • 200 г вершкового масла

Для мармеладу:

  • 300 г малини
  • 120 г цукрової пудри
  • 4 г агар-агару
  • цілі ягоди малини (за бажанням)

Для глазурі:

  • 100 г темного шоколаду
  • 150 мл жирних вершків
  • 25 г глюкози

Розраховано для торта діаметром 20 см.

Спосіб приготування:

Найкраще починати з випікання бісквіта. Змішуємо ложкою борошно, мигдальне борошно, цукор, какао, додаємо яйця і жовтки.

Кілька хвилин збиваємо все це міксером.

Збиваємо білки до м’яких піків, поступово додаємо цукрову пудру, і збиваємо до стійких піків.

Обережно в кілька прийомів вмішуємо білки в тісто.

Ми випікали бісквіт в кільці, виставивши його на 20 см, в процесі випікання тісто дуже сильно піднялося, але, оскільки кільце високе, то все було нормально. Форми ж для випікання нижчі ніж кільце, тому, якщо ви будите випікати в формі, то беріть діаметр більший ніж 20 см.

Форму нічим не змащуємо і не присипаємо. Випікаємо при 180 градусах приблизно 40 хвилин. Готовий бісквіт повністю охолоджуємо на решітці.

Для малинового ганаша малину збиваємо з цукровою пудрою і перетираємо через сито від кісточок.

Шоколад розтоплюємо будь-яким зручним для вас способом.

Додати до шоколаду малинове пюре, ром і вершкове масло кімнатної температури.

Можна перебити блендером до однорідного стану.

Перекладаємо наш ганаш в форму, закриваємо кришкою і відправляємо в холодильник на годину.

Тепер переходимо до малинової прослойки. Для цього малину збиваємо з цукровою пудрою, перетираємо через сито. Готове малинове пюре переливаємо в каструльку, додаємо агар-агар, перемішуємо вінчиком до однорідного стану. Помішуючи доводимо до кипіння і переливаємо в силіконову форму діаметром 18 см. Можна додати туди свіжих ягід. Залишаємо застигати. Застигає воно майже моментально, але, в той же час, воно не стає гумовим, як з желатином.

Ну і не забуваємо приготувати пропитку. Для цього цукор з водою доводимо до кипіння, зменшуємо вогонь і хвилин п’ять уварюємо сироп. Знімаємо з вогню, додаємо малинове пюре і алкоголь, перемішуємо, залишаємо остигати.

Бісквіт розрізаємо на 4 коржі, просочуємо їх пропиткою, викладаємо на перший корж 1/3 ганаша, накриваємо другим коржем.

Зверху викладаємо малиновий шар, він дуже легко виходить із силіконової форми.

Зверху укладаємо третій корж, половину ганаша, що залишився, накриваємо ганаш останнім четвертим коржем і ганашем, що залишився, вирівнюємо наш торт. Відправляємо його на кілька годин в холодильник.

Для глазурі розтоплюємо шоколад, вершки з глюкозою доводимо до кипіння, додаємо вершки до шоколаду, перемішуємо їх, даємо глазурі трохи охолонути і змащуємо нею торт. Торт “Малиновий трюфель” готовий!

рецепт торта "Малиновий трюфель"

Смачного 😉

0 коментарів до “Торт “Малиновий трюфель”Додати →

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *