Домашні булочки з картоплею

Домашні булочки з картоплею

Нам знадобиться:

  • борошно – 400 г
  • молоко – 1,5 склянки
  • сухі дріжджі – 1 ст. л.
  • яйця – 2 шт.
  • олія – 4 ст. л.
  • вершкове масло – 60 г
  • сіль, перець та інші спеції – за смаком
  • цукрова пудра – 0,5 ч. л.
  • кунжут – 2 ст. л.
  • картопля – 1/2 кг

Спосіб приготування:

Спочатку приготувати пюре.

Приступимо до тіста. Спочатку в тепле молоко додати дріжджі і цукрову пудру. Через хвилин 10 як дріжджова маса почне пузиритися додаємо інші інгредієнти, 0,5 ч. л. солі. Вершкове масло розтопити перед додаванням. Замішуємо гладке еластичне тісто. Формуємо кулю і залишаємо в теплому місці на 40 хвилин накривши чистим кухонним рушником або харчовою плівкою.

Як тісто підніметься, а пюре охолоне змащуємо деко вершковим маслом і починаємо формувати наші пиріжки. Викладаємо їх на форму і даємо постояти 15 хвилин. Змащуємо збитим жовтком і посипаємо кунжутом. Ставимо в попередньо розігріту до 180 градусів духовку на 25 хвилин.

рецепт домашніх булочок з картоплею

Смачного 😉

0 коментарів до “Домашні булочки з картоплеюДодати →

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *