Пшенична кутя

Пшенична кутя

Нам знадобиться:

  • пшениця – 200 г
  • мак – 120 г
  • родзинки – 150 г
  • цукор – 50 г
  • мед – 100 г
  • чорнослив – 50 г
  • курага – 100 г
  • горіхи – 1 скл.

Спосіб приготування:

Пшеницю промити під холодною проточною водою.

Висипаємо її в каструлю, наливаємо 400 мл води і варимо приблизно 40 хвилин.

Ось така каша повинна вийти.

Із сухофруктів варимо узвар і проціджуємо через сито.

В узвар додаємо мед.

Родзинки перед додаванням в кутю потрібно добре промити і залити окропом на 15 хвилин.

Мак заливаємо водою, доводимо до кипіння і на середньому вогні періодично помішуючи, варимо 10-15 хвилин.

Проціджуємо мак через сито і промиваємо холодною водою.

Далі мак з цукром перебиваємо блендером.

Курагу, яку ми дістали з узвару, нарізаємо шматочками за розміром, приблизно, як родзинки.

Чорнослив з узвару при бажанні теж можна нарізати і додати в кутю. В мисочку з пшеницею додаємо мак, родзинки, курагу, горіхи і перемішуємо. Після цього заливаємо кутю узваром. Кількість узвару залежить від того, яку ви любите кутю. Чим менше узвару, тим кутя густіша, і навпаки.

Смачного 😉

0 коментарів до “Пшенична кутяДодати →

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *