Апельсиново-мигдальний пиріг

Апельсиново-мигдальний пиріг

Нам знадобиться:

  • мигдаль – 125 г
  • цукор – 200 г
  • розпушувач – 2/3 ч. л.
  • яєчні білки – 200 г (приблизно 7 шт)
  • вершкове масло – 150 г
  • борошно – 185 г
  • апельсин – 1 шт.

Спосіб приготування:

Мигдаль мелемо в кавомолці.

Змішуємо з борошном, розпушувачем і цукром. Масло розтоплюємо і даємо трохи покипіти до появи легкого горіхового аромату. Переливаємо в миску і даємо охолонути до кімнатної температури.

Білки збиваємо вінчиком до появи піни, але не до піків. Занадто сильно збивати не треба.

Додаємо 1 ст. л. натертої цедри і 50 мл апельсинового соку.

Також додаємо сухі інгредієнти. Замішуємо тісто. Додаємо масло і знову перемішуємо.

Виливаємо тісто в змащену маслом форму і відправляємо в попередньо розігріту до 180 градусів духовку. Випікаємо до готовності (перевіряємо зубочисткою), близько 35-40 хвилин. Посипаємо гарячий пиріг цукровою пудрою. Охолоджуємо і подаємо до столу.

рецепт мигдального пирога

Смачного 😉

0 коментарів до “Апельсиново-мигдальний пирігДодати →

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *