Соус “Тартар”

Нам знадобиться:

  • сметана – 2 ст.л.
  • оливкова олія – 2 ст.л.
  • зелені оливки консервовані – 4 шт.
  • огірок маринований – 1 шт.
  • яйця – 2 шт.
  • лимон – 1/4 шт.
  • гірчиця – 1/2 ч.л.
  • часник – 1 зубчик
  • сіль, перець – за смаком

Спосіб приготування:

Зварити одне яйце. Друге розбити, відокремити білок від жовтка. Жовток збити за допомогою блендера.

У звареного яйця вийняти жовток. Покришити його в збитий сирий жовток.

Додати сметану. Ретельно перемішати.

Додати в масу гірчицю. Посолити і поперчити за смаком.

Влити олію. Вичавити сік 1/4 лимона. При додаванні в соус солоних огірків лимонний сік можна не додавати або додати в меншій кількості.

Огірки і оливки дрібно порубати (але не терти на тертці). Викласти їх в соус. Перемішати.

Часник видавити в соус за допомогою часникодавки. Ще раз перемішати. Викласти соус в скляну банку і прибрати в холодильник на кілька годин. Потім можна подавати.

соус тартар

Смачного 😉

0 коментарів до “Соус “Тартар”Додати →

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *