Соус "Песто" з петрушки

Соус “Песто” з петрушки

Нам знадобиться:

  • петрушка – 50-70 г
  • кедровий горіх – 3 ст. л.
  • оливкова олія – 100 мл
  • сир (в ідеалі пармезан) – 50 г
  • часник – за смаком
  • сіль – за смаком

Спосіб приготування:

Класичний італійський соус “Песто” готується з базиліка – ним заправляють пасту, салати, подають до крекерів і запеченої птиці. Але ніхто не забороняє готувати “Песто” і з іншої пряної зелені, наприклад, кінзи або петрушки.

Листя петрушки промити, обсушити. Горішки трохи підсушити на сковорідці. Порізати очищений часник на тонкі пластинки. Сир натерти на дрібній тертці.

Блендером подрібнити петрушку і часник до стану кашки. Додати кедрові горішки і, продовжуючи подрібнювати блендером на невеликій швидкості, поступово влити половину норми оливкової олії.

Додати натертий сир і оливкову олію, що залишилась. Знову збити блендером, щоб вийшла однорідна кремоподібна маса.

Смачного 😉

0 коментарів до “Соус “Песто” з петрушкиДодати →

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *