Нам знадобиться:
- петрушка – 50-70 г
- кедровий горіх – 3 ст. л.
- оливкова олія – 100 мл
- сир (в ідеалі пармезан) – 50 г
- часник – за смаком
- сіль – за смаком
Спосіб приготування:
Класичний італійський соус “Песто” готується з базиліка – ним заправляють пасту, салати, подають до крекерів і запеченої птиці. Але ніхто не забороняє готувати “Песто” і з іншої пряної зелені, наприклад, кінзи або петрушки.
Листя петрушки промити, обсушити. Горішки трохи підсушити на сковорідці. Порізати очищений часник на тонкі пластинки. Сир натерти на дрібній тертці.
Блендером подрібнити петрушку і часник до стану кашки. Додати кедрові горішки і, продовжуючи подрібнювати блендером на невеликій швидкості, поступово влити половину норми оливкової олії.
Додати натертий сир і оливкову олію, що залишилась. Знову збити блендером, щоб вийшла однорідна кремоподібна маса.
Смачного 😉
0 коментарів до “Соус “Песто” з петрушки”Додати →