Нам знадобиться:
- вершкове масло – 50 г
- борошно – 40 г
- молоко – 500 мл
- мускатний горіх – 1 / 3 ч. л.
- сіль, чорний мелений перець – за смаком
Спосіб приготування:
У невеликій каструлі на маленькому вогні розтопити масло, дати йому трошки покипіти (десь пів хвилини), щоб з нього випарувалася волога.
До масла додати борошно і ретельно перемішати його з маслом.
На маленькому вогні пасерувати борошно 4-5 хв. до золотистого кольору і приємного горіхового запаху. При цьому борошно слід постійно помішувати.
Після цього до борошна невеликими порціями (по 2-3 ст. л.) влити приблизно 150 гр. холодного молока.
Кожну порцію молока слід ретельно (щоб не утворилися грудочки) перемішувати з борошном до однорідного стану.
Після цього додати решту молока, але вже більшими порціями, так само ретельно помішуючи ложкою. Густину соусу можна регулювати кількістю молока. Але слід пам’ятати, що коли соус охолоне, – він загусне.
Потім соус довести до кипіння, додати мускатний горіх, сіль і чорний мелений перець за смаком, ретельно перемішати (тут можна скористатися вінчиком) і через хвилину-дві відставити з вогню. В результаті має вийти однорідний соус, без грудочок. Коли в процесі приготування грудочки все ж таки утворились, – соус можна перетерти через сито.
Якщо соус використовується не одразу, його слід перелити в посудину, що закривається, зверху зовсім трошки полити розтопленим вершковим маслом (інакше поверхня соусу візьметься грубою плівкою) і закрити кришкою. В холодильнику соус може зберігатися кілька днів. Соус “Бешамель” готовий.
Смачного;)
0 коментарів до “Соус “Бешамель””Додати →