Вогняний курячий суп

“Вогняний” курячий суп

Нам знадобиться:

  • курка середнього розміру – 1 шт.
  • цибуля – 1 шт.
  • олія – 2 ст. л.
  • часник – 4 зубчики
  • перець чилі – 2-3 шт.
  • болгарський перець – 1 шт.
  • мелена сіра (кумин) – 1 ч. л.
  • кукурудзяні зерна (свіжі або заморожені) – 400 г
  • томати у власному соці – 800 г
  • лайм – 2-3 шт.
  • сіль, перець – за смаком
  • кінза – для подачі

Спосіб приготування:

Цибулю нарізаємо півкільцями.

Дрібно нарізаємо часник. Солодкий перець дрібно ріжемо, гострі перчики нарізаємо півкільцями. Курку розрізаємо на частини. У великій каструлі з товстим дном розігріваємо 2 ст. л. олії. Кладемо курку і обсмажуємо на великому вогні з усіх боків до золотистої скоринки, близько 5-6 хвилин в цілому.

Додаємо цибулю і смажимо, помішуючи, близько 3 хвилин.

Кладемо в каструлю перці і зіру. Смажимо, помішуючи, ще пару хвилин.

Додаємо кукурудзу і розім’яті томати разом з соком.

Вливаємо гарячу воду – стільки, щоб її рівень був на 2 пальці вище курки. Додаємо сіль, часник, видавлений з лаймів сік. Доводимо до кипіння, накриваємо кришкою і варимо на малому вогні близько 40-45 хвилин, до готовності курки. Виймаємо шматки курки з каструлі, даємо трохи охолонути. Знімаємо м’ясо з кісток, нарізаємо на невеликі шматочки і повертаємо в каструлю. Перед подачею посипаємо суп дрібно нарізаною кінзою.

рецепт вогняного курячого супу

Смачного 😉

0 коментарів до ““Вогняний” курячий супДодати →

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *