Пельмені

Нам знадобиться:

  • борошно пшеничне – 3 скл.
  • вода – 1 скл.
  • цибуля – 2 шт.
  • олія – 2 ст. л.
  • свинина – 600 г
  • сіль, перець – за смаком

Спосіб приготування:

Просіяти борошно. 2,5 склянки просіяного борошна всипати в миску. У борошно влити поступово воду, перемішуючи ложкою. Коли тісто стане густої консистенції, ретельно вимісити тісто руками. Воно повинно бути пружним і не прилипати до рук. Якщо тісто і далі буде липким, то додати ще борошна і продовжувати вимішувати. Цей рецепт тіста без використання яєць і солі.

Готове тісто накрити харчовою плівкою і залишити відпочивати.

За цей час приготуємо фарш для пельменів. Порізати м’ясо на невеликі шматочки і прокрутити через м’ясорубку.

Цибулю потерти на тертці або окремо так само прокрутити через м’ясорубку. Це робиться для того, щоб м’ясо не ввібрало в себе сік цибулі. Адже пельмені дуже смачні, коли в них міститься окремо від м’яса ароматна рідина.

Потім перемішати м’ясо і цибулю, додати олію (якщо м’ясо жирне, то не потрібно), посолити і поперчити за смаком. Трохи додати води. Ретельно вимісити фарш.

Взяти невеликий шматочок тіста, зробити з нього круглу кулю і розкачати качалкою досить тонким шаром.

Вирізати кружечка бажаного розміру. На середину кружечка покласти трохи фаршу. Кількість фаршу залежить від розміру вирізаного кружечка.

Ретельно защипнути протилежні краєчки тіста. Потім з’єднати кінчики між собою.

Пельменів виходить багато. Для того, щоб вони не підсихали, рясно посипати дерев’яну дощечку борошном, скласти на неї готові пельмені і накрити серветкою.

Закип’ятити велику кількість води, посолити і кинути пельмені в киплячу воду, безперервно помішуючи, щоб пельмені не склеїлися. Як тільки пельмені почнуть спливати, накрити кришкою і довести до кипіння. Варити на середньому вогні приблизно 3-5 хвилин. Тісто дуже тонке і пельмені швидко приготуються. Краще варити невелику кількість в декілька прийомів.

Готові пельмені шумівкою викласти на порційні тарілки і подавати в гарячому вигляді.

рецепт домашніх пельменів

Смачного 😉

0 коментарів до “ПельменіДодати →

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *