Томатний суп з ребрами і селерою

Нам знадобиться:

  • свинні ребра – 300-400 г
  • п’юре томатів – 300-350 мл
  • стебло селери – 2-3 шт.
  • квашені огірки – 2 шт.
  • часник – 3-4 зуб.
  • червоне вино – 100-150 г
  • гаряча вода – 2 л
  • сіль, перець – за смаком

Спосіб приготування:

Приготування супу розпочнемо з обсмажування ребер, це можна зробити одразу в каструлі, в якій будемо варити суп, або ж в сковорідці. Обсмажуємо на олії до золотистого кольору, час від часу їх перевертаємо.

Додаємо до ребер порізану соломкою селеру і часник. Злегка обсмажуємо, щоб селера трошки підрум’яніла.

Після цього, вливаємо червоне вино.  В процесі тушкування, вино має випаруватись майже на половину.

Коли вино випарувалось трохи менше ніж на половину, додаємо п’юре з томатів. Помішуючи вміст каструлі, виварюємо і помідори.

Інтенсивно помішуємо, сік з помідорів і вина має трохи загустіти і стати злегка помаранчевого кольору.

Тільки після цього, можемо додавати воду.

Одразу після води, додаємо нарізані огірки. Після закипання потрібно збалансувати смак супу, за потреби – посолити, якщо суп закислий – дайте дрібку цукру, не вистачає гостроти – додайте перцю. Варимо суп при легкому кипінню 15 хвилин.

Томатний суп з ребрами і селерою готовий!

Смачного 😉

0 коментарів до “Томатний суп з ребрами і селероюДодати →

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *