Класичний цибулевий суп

Класичний цибулевий суп

Нам знадобиться:

  • цибуля – 1 кг
  • вершкове масло – 60 г
  • бульйон – 1 л.
  • чебрець – 6 гілочок
  • твердий сир – 200 г
  • багет

Спосіб приготування:

Нарізаємо цибулю на четвертинки, а потім тонкими смужками. На все піде приблизно 1 кг цибулі.

На сковороді на середньому вогні розтоплюємо вершкове масло.

Викладаємо цибулю на сковороду. Можна додати ще пару стебел селери, але це не обов’язково.

Тепер все просто. Обсмажуємо цибулю, помішуючи, до тих пір, поки вона не почне карамелізуватись, набуваючи золотисту скориночку. Процес не швидкий, на це піде від 20 до 35 хвилин, але він того вартий. Саме це найважливіша стадія, завдяки якій і вийде смачний суп.

Далі вливаємо 250 мл бульйону. Краще брати яловичий, але якщо немає, візьміть овочевий, курячий або просто окріп.

Бульйон поступово буде випаровуватися. А ви в цей час нарвіть листочки чебрецю, приблизно 5-7 гілочок. Можна додати і сушений.

Ідея в тому, щоб випарувати вологу бульйону. Коли зможете лопаткою залишати слід, значить маса досить густа. Тоді вливаємо наступні 250 мл бульйону. І повторюємо процес, знову випарюючи рідину.

Коли і друга порція бульйону приготується (знову лопатка залишатиме слід), влийте залишок бульйону (400 мл), доведіть до кипіння і варіть до тих пір, поки суп не вийде середньої густини. Тобто лопатка вже не буде залишати слід, але і рідким суп не буде.

Поки суп доходить, приготуйте грінки. Найкраще, звичайно, підійде багет. Ріжемо тонкими шматочками по діагоналі (можна нарізати брусочками або навіть кубиками). І обсмажуємо їх в тостері.

В принципі, можна суп подавати. Але, якщо хочете досконалої класики, та ще й неймовірних відчуттів, готуємо далі. Переливаємо суп в порційні горщики або супові тарілки. Наливаєте так, щоб до верху залишився приблизно сантиметр.

Зверху натираємо крупно сир. Так, щоб він покрив всю поверхню супу. Поверх кладемо грінки.

Зверху знову сир.

Ставимо в розігріту до 200 градусів духовку. Тут наше завдання, просто розплавити сир і не дати супу охолонути. Як тільки сир розплавиться, але не почне текти або кипіти, виймаємо його і подаємо до столу.

Класичний французький цибулевий суп готовий!

рецепт класичного цибулевого супу

Смачного 😉

0 коментарів до “Класичний цибулевий супДодати →

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *