Яловичина під грибним соусом

Нам знадобиться:

  • 800 г яловичини
  • 400 г грибів
  • 200 г цибулі
  • 2 зубчики часнику
  • 100 мл вершків
  • 20 г вершкового масла
  • 1 ст.л. борошна
  • 200 г сметани
  • сіль,перець
  • мускатний горіх
  • паприка
  • зелень

Спосіб приготування:

М’ясо розрізаємо на стейки, перчимо, присипаємо паприкою і трохи скроплюємо маслом (НЕ солимо), залишаємо трохи промаринуватися, тим часом займемося соусом.

Гриби нарізаємо пластинками, обсмажуємо їх на олії до золотистого кольору.

Цибулю нарізаємо і обсмажуємо на олії до золотистого кольору.

Додаємо до цибулі масло, вершки, мускатний горіх, борошно, сметану і обсмажені гриби.

На маленькому вогні постійно помішуючи тримаємо соус на вогні поки він не загусне.

Обсмажуємо стейки на добре розігрітій сковороді в олії по 2-3 хвилини з кожного боку.

Обсмажене м’ясо складаємо в ємність в якій будем запікати м’ясо. Коли все м’ясо буде обсмажене, присолюємо його, перевертаємо, присолюємо з іншого боку.

Зверху м’яса викладаємо грибний соус.

Запікаємо при 160 градусах 15-20 хвилин.

Готову страву посипаємо зеленню і подаємо до столу.

рецепт яловичини під грибним соусом

Смачного 😉

0 коментарів до “Яловичина під грибним соусомДодати →

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *