Нам знадобиться:
- буряк – 200 г
- капуста – 160 г
- морква – 50 г
- картопля – 150 г
- цибуля – 50 г
- квасоля (червона відварена) – 150 г
- білі гриби (сушені) – 30 г
- гливи – 3-4 шт.
- сіль – 10 г
- томати у власному соці – 200 г
- лавровий лист – 2-3 шт.
- спеції – за смаком
- оцет – 10 мл
- вода – 2 л.
- олія – для обсмажування
Спосіб приготування:
Сухі гриби замочити в теплій воді на 30-40 хвилин до повного набухання, потім в цій воді прокип’ятити і процідити через рушник. Грибний бульйон не виливати.
Буряк очистити від шкірки і натерти на крупній тертці. Картоплю порізати брусочками. Капусту порізати соломкою. Моркву натерти на крупній тертці, цибулю посікти соломкою.
Спасерувати цибулю і моркву.
Додати буряк і томати у власному соці (або томатну пасту).
Додати оцет, влити трохи води і тушкувати.
У грибний бульйон додати картоплю, довести до кипіння і через пару хвилин додати капусту. Варити близько 15-20 хвилин.
У практично готовий суп додати зажарку, обсмажені гриби (відварені білі і гливи) і відварену квасолю.
Трохи поварити на малому вогні, додати за смаком сіль, цукор, спеції і пропущений через часникодавку часник.
Пісний борщ з білими грибами і квасолею готовий!
Смачного 😉
0 коментарів до “Борщ з білими грибами і квасолею”Додати →