Паелья з морепродуктами

Нам знадобиться:

  • коктейль з морепродуктів (заморожений) – 500 г
  • рис (Валенсія) – 300 г
  • томатне пюре –  200 г
  • оливкова олія – 40 мл
  • цибуля ріпчаста (велика) – 1 шт.
  • горошок зелений (заморожений) –  100 г
  • шафран  –  ½ ч.л.
  • сіль – 1 ч.л.
  • перець болгарський зелений – половинка
  • лимон – 1 шт.

Спосіб приготування:

Заморожені морепродукти для початку потрібно розморозити, потім ретельно промити і злити з них зайву воду. Широку сковороду поставте на сильний вогонь, нагрійте оливкову олію, потім вкиньте обсушені морепродукти, обсмажуйте протягом 3 хвилин, періодично помішуйте. Потім викладіть в окрему посуд. Шафран помістіть в стакан і залийте окропом. Він повинен  настоюватися близько 20 хвилин. Ріпчасту цибулю акуратно очистіть від лушпиння, потім промийте під холодною водою і наріжте кубиками. Солодкий болгарський перець розріжте навпіл і очистіть від насіння, потім наріжте кубиками. Томатне пюре можете приготувати за допомогою середньої тертки.

Цибулю спасеруйте у тій же сковороді, поки вона не стане прозорою. Потім додайте рис і добре перемішайте. Обсмажуйте рис, постійно помішуючи, кілька хвилин. Після цього посоліть і можете заливати рис окропом і шафраном. Рідина повинна покривати його приблизно на 1-1,5 см. Зменшіть вогонь і готуйте близько 20 хвилин, не перемішуючи.

Тепер додайте томатне пюре і розподіліть його рівним шаром по поверхні, також не перемішуйте. Приблизно через 10 хвилин можете додати горошок і солодкий перець. По мірі необхідності можете додавати трохи води.

Коли вся рідина вбереться в рис, і він  буде готовий, акуратно і красиво поверх усього  викладайте морепродукти. В якості прикраси використовуйте скибочки лимона. Залиште страву хвилин на 5, щоб він настоявся. Паелью з морепродуктами краще всього подавати до столу в гарячому вигляді, прямо в сковороді.

Смачного 😉

0 коментарів до “Паелья з морепродуктамиДодати →

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *