Запіканка "Melanzane alla parmigiana"

Запіканка “Melanzane alla parmigiana”

Нам знадобиться:

  • 1 кг баклажанів
  • 1 кг м’ясистих помідорів
  • 300 г моцарели
  • 100 г пармезану
  • 400 г яловичого або свинного фаршу
  • пучок базиліка
  • 1 цибулина
  • 1 морквина
  • зубчик часнику
  • 3 яйця
  • борошно
  • оливкова олія

Спосіб приготування:

Спочатку приготуємо м’ясний соус (можна сказати, болоньєзе в спрощеному варіанті). Цибулю подрібнюємо, моркву натираємо на тертці і обсмажуємо все разом на оливковій олії. Недовго, до прозорості цибулі.

Викладаємо фарш, перемішуємо і готуємо на невеликому вогні. Періодично помішуємо і стежимо, щоб не було грудок.

Помідори надрізаємо хрест-навхрест і на хвилину опускаємо в киплячу воду. Дістаємо, заливаємо холодною водою, щоб охололи. І очищаємо від шкірки.

Очищені помідори подрібнюємо блендером (маса повинна вийти густа, саме тому нам потрібні не соковиті, а м’ясисті сорти помідорів).

Вливаємо в сковороду з м’ясом. Додаємо подрібнений часник, базилік, солимо і перчимо до смаку і тушкуємо на невеликому вогні, поки не випарується зайва рідина і вийде густий соус (20-30 хвилин).

Тим часом підготуємо баклажани. Очищені баклажани нарізаємо вздовж смужками товщиною близько сантиметра. Обвалюємо в борошні і смажимо в олії до золотистого кольору. Викладаємо на паперові рушники, щоб стекла зайва олія.

Виделкою збиваємо яйця і починаємо збирати Парміджано 🙂
На дно форми для запікання викладаємо трохи м’ясного соусу. Зверху викладаємо баклажани. І знову соус. Після цього – шар подрібненої моцарели.

Заливаємо яєчною сумішшю. Далі знову баклажани.

І так продовжуємо викладати шарами, поки інгредієнти не закінчаться. Зверху повинен бути шар м’ясного соусу.

Відправляємо в розігріту до 190 градусів духовку на 30 хвилин. Перед подачею посипаємо тертим пармезаном.

рецепт запіканки з баклажанів

Смачного 😉

0 коментарів до “Запіканка “Melanzane alla parmigiana”Додати →

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *