Нам знадобиться:
- курка – 1 шт.
- чебрець – 10 гілочок
- лимон – 1 шт.
- вершкове масло – 50 г
- картопля – 500 г
- сіль, перець
Спосіб приготування:
Нарізати картоплю великими шматочками. Змастити форму маслом, викласти картоплю. Посипати картоплю сіллю, перцем і гілочками чебрецю (половину листочків чебрецю зірвіть і відкладіть в сторону, вони ще знадобляться).

Натріть цедру лимона і змішайте з листочками чебрецю в невеликій мисочці.

Лимон покладіть всередину курки, завдяки цьому вона краще буде тримати форму і насититься цитрусовим ароматом.

Перев’яжіть ніжки курки шнуром. Це не дасть їй втрачати форму.

Акуратно відділіть (не зрізайте) шкіру з грудок і начиніть кишені сумішшю цедри і листя чебрецю. Можете додати щось від себе (перець, інші сухі і свіжі трави).

Добре витріть курку паперовим рушником. Для отримання хрусткої і золотавої скоринки це дуже важливо.

Щедро натріть курку м’яким вершковим маслом, а зверху обсипте цедрою, чебрецем, сіллю і перцем.

Покладіть курку на подушку з картоплі. Зверніть увагу, що та частина курки, яка буде ВСЕРЕДИНІ форми, підрум’яниться менше.

Ставимо курку в духовку при 205 градусах, трохи більше ніж на годину.
Перевірити готовність просто – проколіть курку ножем або виделкою, якщо сік виходить прозорий – вона готова.
Якщо сумніваєтеся, краще трохи перетримати курку, сухою вона не стане.
Щоб скоринка була більш виразною і хрусткою, її потрібно поливати соком (робіть це хоча б тричі).

Смачного 😉

0 коментарів до “Запечена курка “Новорічна””Додати →