закарпатський човлент

Закарпатський човлент

Нам знадобиться:

  • м’ясо (яловичина) – 450 г
  • квасоля суха – 120 г
  • перлова крупа – 75 г
  • цибуля – 1 шт.
  • морква – 1 шт.
  • томатна паста – 1 ст. л.
  • паприка – 1 ст. л.
  • олія (або смалець) – 4 ст. л.
  • сіль
  • чорний перець
  • часник – 1 зубчик
  • зелень петрушки

Спосіб приготування:

Квасолю замочити на кілька годин, а потім відварити майже до готовності (не розварювати). Відвар не виливати. Перловку залити водою і варити 15 хвилин.

Цибулю порізати на дрібні кубики, моркву натерти на тертці.

Пасерувати цибулю на 2-х ст. ложках олії, додати моркву. Потім додати паприку і томатну пасту. Тушити, помішуючи, 3 хвилини.

М’ясо порізати невеликими шматочками.

Обсмажити м’ясо на жирі, що залишився до рум’яності.

Продовжувати готувати човлент можна в одному глиняному горщику або розкласти все в порційні горщики. Спочатку покласти в горщик перловку.

Зверху – квасолю.

Потім покласти обсмажене м’ясо.

Зверху м’яса – обсмажені овочі. Залити підсоленим і поперченим бульйоном або відваром з квасолі і перловки. Рідина повинна тільки доходити до верху. Накрити горщик кришкою і поставити в духовку. Готувати 20-30 хвилин при температурі 180 градусів.

Дрібно порізати зелень петрушки і часник. Додати в горщик в самому кінці.

Подавати човлент гарячим, набираючи ложкою всі компоненти страви.

рецепт човлент

Смачного 😉

0 коментарів до “Закарпатський човлентДодати →

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *