Сьомга з пюре із картоплі і броколі

Нам знадобиться:

Для риби:

  • 6 шматочків сьомги
  • сіль
  • перець
  • паприка
  • кунжут
  • лимонний сік

Для часникового соусу:

  • 3 головки часнику
  • 500 мл. молока
  • сіль
  • перець

Для пюре:

  • 400 г картоплі
  • 300 г броколі
  • 50 г масла
  • 50 г твердого сиру
  • 60 мл часникового соусу

Спосіб приготування:

Почнемо з приготування соусу. Для соусу, ми чистимо 3 великі головки часнику, складаємо зубчики часнику в каструльку і заливаємо їх 1/3 молока (молоко повинно покрити часник), доводимо молоко до кипіння, зливаємо його, промиваємо зубчики часнику водою, знову складаємо їх каструльку, заливаємо їх половиною молока, що залишилось, і знову доводимо до кипіння, знову зливаємо молоко, промиваємо зубчики часнику, знову складаємо їх в каструльку і доводимо до кипіння, солимо і перчимо молоко, і на повільному вогні при повільному кипінні варимо зубчики часнику 5-7 хвилин. Потім знімаємо молоко з часником з вогню, перебиваємо їх добре блендером і протираємо через сито. Соус готовий.

Готуємо пюре. Для цього відварюємо картоплю до готовності, броколі відварюємо буквально 2-3 хвилини в підсоленій воді і відразу промиваємо в холодній воді. Збиваємо броколі блендером. Картоплю розминаємо, солимо, додаємо до неї броколі, масло, сир і часниковий соус, добре перемішуємо до однорідного стану.

Рибу миємо, протираємо, солимо, перчимо, присипаємо паприкою, скроплюємо лимонним соком і обвалюють у кунжутного насіння, залишаємо хвилин на 10-15 промаринуватися.

Запікаємо рибку при 180 градусах 15 хвилин.

Викладаємо пюре, зверху рибу і поливаємо все часниковим соусом.

Смачного 😉

0 коментарів до “Сьомга з пюре із картоплі і броколіДодати →

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *