Мандариновий торт

Мандариновий торт

Нам знадобиться:

  • яйця – 4 шт.
  • цукор (бісквіт + для просочення + джем) – 190 г + 1,5 ст.л. + 100 г
  • борошно – 130 г
  • розпушувач – 7 г
  • олія (без запаху) – 3 ст.л.
  • вода (окріп+для сиропу) – 3 ст.л. + 50 мл
  • ванілін – 1 г
  • маскарпоне – 200 г
  • вершкове масло – 100 г
  • цукрова пудра – 100 г
  • мандариновий сік – 50 мл
  • гіркий шоколад – 50 г
  • мандарини – 400 г
  • грецькі горіхи – 50 г
  • мигдаль – 50 г

Спосіб приготування:

Приготувати бісквіт. Збити яйця з цукром (190 г) міксером на високій швидкості протягом 5 хвилин. Яйця повинні бути кімнатної температури.

В окремій мисці змішати борошно, розпушувач, ванілін і поступово додати суху суміш в яйця з цукром. Додати олію і окріп. Продовжувати збивати ще 5 хвилин.

Дно роз’ємної форми (діаметром 20 см) застелити пергаментом. Вилити тісто у форму і поставити в розігріту до 180 градусів духовку на 35-40 хвилин. Готовий бісквіт перевірити дерев’яною шпажкою – вона повинна виходити сухою.

Готовий бісквіт остудити і залишити на 10-12 годин при кімнатній температурі.

Приготувати мандариновий джем. Мандарини, близько 300 г, очистити від шкірки і пробити блендером до однорідної маси. Додати цукор (100 г) і поставити на вогонь. Кількість цукру можна варіювати за смаком. Довести до кипіння, зменшити вогонь і уварити до густого стану (приблизно 10-15 хвилин). Готовий джем остудити.

Приготувати крем. Маскарпоне збити міксером з м’яким вершковим маслом, цукровою пудрою і ваніліном. Як тільки маса стане однорідною і повітряною, крем готовий!

Бісквіт розрізати на 4 коржа. Приготувати сироп для просочення. Змішати воду, мандариновий сік і цукор. Приступити до складання торта. На блюдо викласти один з коржів і просочити його сиропом. Дуже зручно робити це силіконовим пензликом.

Змастити корж кремом.

Зверху викласти наступний корж. Просочити його сиропом і викласти на нього мандариновий джем. На джем викласти третій корж, просочити, змастити кремом.

Накрити торт останнім, четвертим коржем (не забути і його просочити) і змастити кремом з усіх боків.

Поставити торт в холодильник. Поки торт охолоджується, розтопити шоколад на водяній бані.

Присипати охолоджений торт порізаним мигдалем, викласти очищені дольки мандаринок, половинки грецьких горіхів і полити розтопленим шоколадом.

Поставити торт в холодильник на декілька годин.

Смачного 😉

0 коментарів до “Мандариновий тортДодати →

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *